левкоплакия

Левкоплакията се лекува с прополис

Как безценният прополис лекува заболяването левкоплакия.

Левкоплакията представлява наличие на бели плаки по лигавицата на устната кухина, ларинкса, половите органи, което трябва задължително да се следи от специалист онколог.

Белезникавите петна са причинени от разрастване (хиперплазия) и вроговяване на епитела на лигавиците. Най-често засяга лигавицата на езика, бузите. Като честа причина в медицинската литература се споменават тютюнопушенето, дъвченето на тютюн, зъбен кариес, коронки на зъбите, некачествени пломби, употреба на алкохол и др.

Един от ефикасните методи на лечение е следният: 2-3 пъти дневно огнищата се обработват с 30-процентен разтвор на прополис. Възможно е също така върху плаките внимателно да се поставя тънка пластинка от натурален прополис с високо качество.

Другият начин е елиминиране на лезията чрез електрохирургична интервенция. При извършване профилактика на заболяването е необходимо да се премахват всички огнищни възпаления в устната кухина. Ако имате неприятно усещане от заострен ръб на някой зъб, не се колебайте да посетите стоматолог.

Добър ефект дава изплакването на устната кухина с витамин А или обработването на увредените участъци на лигавицата. Ако често прехапвате тъканта на бузите и така наранявате лигавицата им, също спешно се обърнете към стоматолог. Не забравяйте, че левкоплакията е предраково заболяване. Прогресирането на заболяването в рак има тежки последствия за здравето и продължителността на живота. И още нещо: в този случай по-добре забравете за билките.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2016/05/16/%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

клеева тинктура

Клеева тинктура. Как се дава на деца? Ползи, приложение и дозировка

Приложение на клеева тинктура. Действие при хрема и синузит. Действа ли при възпалени венци? Как …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *