Левкоплакия на вулвата се премахва хирургично

Лечение: Левкоплакия на вулвата представлява белезникаво и сребристо петно, появяващо се върху лигавицата на вулвата.

Точната причина за това образувание не е известна, но се смята, че е свързана с намаляването на секрецията на яйчниковия хормон.

Най-застрашени от болестта са жените, достигнали менопауза.

Левкоплакията на вулвата е сравнително рядко заболяване. Най-значителният симптом на болестта е чувството на сърбеж.

Разчесването води до вторична инфекция от повърхностните бактерии. С течение на времето левкоплакията може да стане предраково заболяване.

Все пак процесът е много бавен и изисква години. Така че се разполага с време, необходимо за премахването й. Във всички случаи, при наличието на левкоплакия винаги се препоръчва да се извърши биопсия, за да се уточни дали има наличие на атипични клетки.

Това заболяване се отстранява чрез хирургична интервенция. Трябва да се знае, че то не може да премине спонтанно.

Дори не съществува медикаментозно лечение, освен ако не става дума за лечение срещу инфекцията и сърбежа, които често са свързани с левкоплакията. За сведение – рак на вулвата може да се развие и без да има наличие на левкопалкия.

Но все пак е обнадеждаващо, че макар и да е нужна сериозна операционна интервенция, все пак левкоплакията на вулвата е лечима със съвременните медицински средства и човек не бива да се отчайва, а по-скоро да се обърне към лекар, на когото има доверие!

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Левкоплакия на вулвата се премахва хирургично
3.4 (68.89%) 9 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Левкоплакия на вулвата се премахва хирургично

  1. Имам диагноза левкоплакия на вулвата. Насочват ме за операция.Разбирам че има и други методи за лечение. Моля ако някои знае лекар които да ми помогне да ми пише

    • Здравейте Диана, аз също съм с такава диагноза! Ходих на гинеколог и ми каза, че имам левкоплакия и че съм за операция! Ходих за второ мнение и ми каза, че несъм за операция , ходих при още трима доктори те ми казаха ,че нямам левкоплакия и съм много объркана . Не знам какво да правя! Вие какво направихте, аперирахте ли се? Моля ви пишете ми да си обменяме информация!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *