крем Валтрекс и Фамвир
За какво се ползват крем Валтрекс и Фамвир

Еднодневна терапия за херпес с крем Валтрекс или Фамвир

Агенцията по храните и лекарствата в САЩ одобри медикамента Фамвир като първата антивирусна терапия срещу рецидивиращ херпес на устните и гениталиите при хора със здрава имунна система.

Производител на продукта, за който се твърди, че лекува състоянието само за един ден, е корпорацията Новартис.

Най-малко 45 млн. души на 12 и повече години в САЩ (или един на всеки пет души в тази възрастова група) са имали херпесна инфекция на гениталиите, съобщават Центровете за контрол на заболяванията.

Преди това лечението й изискваше 5-дневна употреба на Фамвир, макар и в по-ниска доза, а продуктът не беше одобрен за употреба при хора със здрава имунна система (тоест такива без СПИН). Новоиздаденото одобрение съкращава лечението с Фамвир на един-единствен ден при появата на херпеса и освен това добавя този на устните (херпес симплекс вирус 1) към списъка с употреби на медикамента.

Той се продава само с лекарска рецепта и се взема през устата в дозировка два пъти по 1000 мг при първия признак на генитален херпес или 1500 мг еднократно при първия сигнал за херпес на устните.

В действителност медикаментът не лекува херпеса – за него няма лек. Антивирусните препарати като Фамвир, Зовиракс и Валтрекс само потискат инфекцията, с което постигат намаляване на продължителността й и облекчаване на симптомите.

Еднодневната терапия с Фамвир трябва да бъде започната максимум 6 часа след появата на първите симптоми като щипене, сърбеж, парене или образуване на херпесни язви, сочат производителите. Времето е от решаващо значение, защото вирусът се размножава най-активно през първите няколко часа и прекъсването на процеса може да облекчи инфекцията.

Дайте мнение и Вие тук!

Еднодневната терапия е одобрена след провеждането на клинични изпитания върху 329 пациенти с рецидивиращ херпес на гениталиите и 481 с херпес на устните.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2014/07/13/%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%BF%D0%B5%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Точно как да премахнем херпес за 1 ден? Ацикловир, Крем, паста, лепенки, лекарства.

Как да премахнем херпес за 1 ден. Крем, паста, хомеопатия

Точно как да премахнем херпес за 1 ден? Кое е най-ефикасното лекарство за генитален херпес? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *