Невроза спрямо лошото време

Метеозависимост е вид депресивна невроза и означава влияние върху хората на колебанията на атмосферното налягане, промяната на времето и слънчевите изригвания.

А метео депресивната невроза не може да бъде обяснена на биологично ниво. Това е просто фатална зависимост между настроението и времето навън.

Много хора, страдащи от метеоневроза се оплакват, че им отказват болничен лист и ги принуждават да ходят на работа в това състояние, а те се чувстват нетрудоспособни.

Всички изследвания и анализи са нормални, но хората продължават да се оплакват:

“Щом видя през прозореца, че вали дъжд, се чувствам толкова зле, че изпускам предмети от ръцете си.”

Често те биват обвиняване, че капризничат, но те наистина се чувстват зле.

Метеоневротиците шофьори рискуват да катастрофират; на работата са толкова разсеяни, че не могат нищо да направят; може да не забележат дори купчината пръст и да паднат, да си счупят крака и т.н.

Най-често метео депресивната невроза е свързана с вродена потребност на човека от определено количество слънчеви лъчи.

Този проблем околните приемат като обикновен мързел, но той си е сериозно заболяване, с което страдащият трябва да се бори.

Освен стандартните препоръки за здравословен начин на живот, можем да посъветваме хората, подвластни на метеоневроза, да ходят на процедури по изкуствен загар и да се опитват да не излизат при лошо време на улицата. По-добре да си останат у дома, като светнат всички лампи, желателно е да си отглеждат цветя. Така създават слънчев оазис в дъждовния сумрак. Метео депресивната невроза се лекува както останалите неврози: с лекар и хапчета.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Невроза спрямо лошото време
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *