лечение на язва с билки

Може ли изцяло да се излекува язвата, има ли лекарство?

Аз съм на 41 години и имам язва на стомаха. Приемала съм много лекарства, но така и не се излекувах. Чух, че сега вече има лекарство, което помага на човек да се справи завинаги с тази болест. Вярно ли е това? Какво бихте ми препоръчали вие?

Язвената болест на стомаха и дванадесетопръстника представлява хронично рецидивиращо заболяване, склонно към прогресиране. Когато язвата се обостри, въвлича в патологичния процес и други органи и системи от храносмилателния тракт.

Язвата е едно от най-разпространените заболявания на храносмилателната система. Но не можем да приемем, че то е окончателно изучено.

В днешно време причините за тази болест могат да бъдат много и различни – хронични заболя-вания на стомашно-чревния тракт – гастрит и панкреатит; бактерии; наследствени фактори; нарушена дейност на хипофизата и надбъбречната жлеза; употреба на някои лекарствени препарати, особено аспирин и др.

Няма да пропуснем да споменем вредата от тютюнопушенето, нарушения режим на хранене, употребата на спиртни напитки и стреса. С оглед на тези многообразни вредни фактори, лечението е комплексно и въздейства на причините на заболяването.

По отношение на медикаментозното лечение, международните стандарти включват в комплекса препарати, влияещи на киселинността на стомашно-съдържимото, антибиотици, антибактериални средства, които се приемат по една седмица по схема. След потискане на инфекцията се предписват по-леки препарати за по-продължителен прием.

Дайте мнение и Вие тук!

Но, за съжаление, никога досега е нямало и все още не е открито универсално лекарство за лечение на язвена болест.

Погледнете и ТОВАКое е най-доброто лекарство за язва? Мнения за Нексиум, Омепразол, Омепразид, Талцид и другите!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Мнения за лекарството Диклопрам. Цена, след колко време започва да действа

За какво служи лекарството Диклопрам? Мнения, цена

Мнения за Диклопрам 75. За какво служи лекарството и след колко време започва да действа? …

2 Мнения

  1. СТАНИСЛАВ СЕРАФИМОВ

    На 45 г. съм.Преди 20 г. попаднах на един странен доктор от град Ракитово,който с две инжекции подкожно в корема ми излекува язва колкото 50ст.След лечението си направих гастроскопия и…чудо-стомахът и дванадесетопръстника ми бяха ,като на бебе.Докторът беше на възраст и не зная дали жив човека,но се говореше,че имал дъщеря в Пловдив.Та мисълта ми е,който търси намира.Казва се доктор Раев и всички в Ракитово го познаваха.Който изпратих при него,той се излекува.Дано да е оставил на някой съставките.Успех!

  2. АЗ ДО СЕГА НЕ ЧУХ НЕ ПРОЧЕТОХ И НЕ ВИДЯХ ЧЕТЕЗИ ИЛИ ОНЕЗИ ЛЕКАРСТВА ЛЕКУВАТ ДАДЕНА БОЛЕСТ. ОЧЕРТАВА СЕ ЧЕ НИТО ЕДНА БОЛЕСТ НЕМОЖЕ ДА СЕ ИЗЛЕКУВА ОКОНЧАТЕЛНО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *