Очите са като огледало на болестите. Очи и диагностика

С диагностика по очите са се занимавали още в древността. Смята се, че по очната дъга може да се определи от какво боледува човек или от какво може да се разболее.

Дали това е така?

Някои племена смятали, че болестите влизат в тялото на човека през половите органи и излизат през очите, оставяйки петна по тях. И такива петна действително имаме всички. Ако вземем огледало и внимателно разгледаме очната си дъга, можем да ги видим.

За по-голямо удобство изучаването на очите условно е разделено на сегменти, като в обикновен часовник. Главата, лицето и главният мозък са разположени в горната част на очната дъга – там, където се пада 12 часа според часовниковия циферблат.

Вижте и това: Как да изберем капки за очи? Кои са хубавите от всички (КРИТЕРИИ)!

Проекцията на белите дробове е встрани, а на краката – в долната част – там, където стрелката сочи 18 часа на циферблата. По външната зона може да се съди за състоянието на черния дроб, далака, бъбреците, лимфата, белите дробове, кожата и др.

Според специалисти в тази област очите сигнализират за уязвимостта на съдовете, за камъни в жлъчния мехур, хипертония, захарен диабет, и то доста време, преди да се проявят симптомите на тези заболявания.

ВНИМАНИЕ!

Типът очна дъга се наследява При мъжете дясното око приема бащините гени, а лявото – майчините.При жените такава зависимост не съществува – лявото око съответства на лявата половина на тялото, дясното – на дясната половина.

Широките зеници означават висока биоенергетика, тесните – ниска. Плътната структура на очната дъга говори за добър жизнен тонус и достатъчно висока съпротивляемост на организма А рехавата структура сигнализира за отслабен имунитет.

Но ние не трябва да се заблуждаваме, че всеки от нас може да седне пред огледалото, въоръжен със схема на разположение на органите, и да види болестите си. Така не трябва да се постъпва. Сегментите, отразяващи един или друг орган, се намират на много малко разстояние – на милиметър и половина.

Освен това в огледалото всичко се отразява обратно и вместо една проекция вие може да видите друга. Така неволно можете да си измислите несъществуваща болест, а да подминете реалната опасност.

Какво мислят специалистите? Според тях съществува връзка между анатомичните особености на очната дъга и състоянието на организма на човека. Но се изисква голям опит и ерудиран лекар. При провеждане на ирисодиагностика трябва да се подхожда много внимателно и да не се бърза с изводите.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Очите са като огледало на болестите. Очи и диагностика
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *