Хапчета срещу мигрена лекуват алкохолизъм

Специално хапче против мигрена е послужило за лечение на алкохолизъм. Неочаквано откритие било направено от специалисти на фирмата Johnson & Johnson.

Лекарството Topamax, предписвано от лекарите срещу мигрена, помага да се излекуват хронични алкохолици от зависимост или в крайна сметка доста да се намали употребата на алкохол.

Курсът лечение струва по 350 долара на месец.

Лекарството работи на принцип на забавянето и блокирането на допамина, вещество, което предава импулсите на удоволствието в клетките на мозъка.

По предварителни данни веществото е излекувало напълно от алкохолна зависимост 15 % от хроничните алкохолици ( хора, които пият на ден не по-малко от 12 бутилки бира или еквивалента им в «твърд» алкохол), а голяма част от пациентите, приемащи лекарството, са намалили употребата на алкохол минимум 2 пъти.

Най-добре от всичко обаче против алкохолизма действа спането. Ако пияницата разбере, че няма нищо страшно в това, да си легне трезвен, постепенно тялото и психиката му ще се възстановят.

Много от близките на алкохолици не знаят, обаче един от основните страхове на техните зависими близки е, че няма да могат да заспят, ако са трезви. Те затова и пият, за да заспят!

Така че ако намерите начин вашият човек да започне да си ляга на бистра глава и така много пъти, с алкохолизмът му е свършено, казват спецовете. Стига да не е изтърван моментът, в който е започнала да действа характеропатията обаче.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Хапчета срещу мигрена лекуват алкохолизъм
4 (80%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *