хомеопатия при счупено ребро

Хомеопатия при счупване на кост, ребра. Какво се пие? Лекарства

При счупването има пълно или частично нарушаване на целостта на някоя кост.

Признаците, които обикновено го съпровождат са:

болка при опит за движение, пипане или натиск; подуване и деформация на мястото на счупването; ограничение в движенията или ненормална подвижност в място, където такава не трябва да има.

АРНИКА 30 или 200 – за шока от травмата и болката. Това е така нареченият “планински тютюн” и той се взима най-напред.

Добра работа върши и Хиперикум, което е част от латинското име на жълтия кантарион. Взима се в хомеопатични дози.

ХИПЕРИКУМ 30 или 200 – особено при счупвания със силна болна и ако от АРНИКА няма обезболяващ ефект.

СИМФИТУМ 6 (30) или ЕВПАТОРИУМ ПЕРФОЛ ИАТУМ 6 (30) един до два пъти на ден за няколко дена, ако има болка в мястото на счупването и след наместването и не се облекчава от АРНИКА и ХИПЕРИКУМ. Symphytum Officinale е официалното име на черния оман, който в хомеопатията се ползва в подобни случаи, независимо дали става дума за счупване на ребро или друга фрактура на костите. Той се дава, когато вече костта е започнала да заздравява.

Дайте мнение и Вие тук!

БРИОНИЯ – при пукване и счупване на ребро (или други кости) обикновено е с добър ефект.

БРИОНИЯ има една много важна модалност, която се взема предвид в тези случаи: влошаване от движение – дори и от най-малкото.

При изкълчване се предписва Ruta graveolens или хомеопатичен екстракт от седефче, само една доза от 200 С върши чудесна работа, защото действието на лекарството е доста продължително – около месец.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *