точков масаж при световъртеж
как излекувах световъртежа

Точков масаж при световъртеж и за вестибуларния апарат

Световъртежът е често срещан проблем, с който се сблъскват хората, докато пътуват с различни видове транспорт, а също и ако страдат от проблеми с вестибуларния апарат.

Виенето на свят може да доведе до симптоми като замаяност, гадене и главоболие. Докато лекарствата и билките против виене на свят могат да помогнат за облекчаване на тези симптоми, обикновеният масаж също е в състояние да осигури облекчение. Понякога причината може да бъде и шипове на врата. Тази статия ще обсъди техниката за масаж против световъртеж и точките, които трябва да натиснете за ефективно облекчение.

Първата точка (GB 20 – виж на картинката, а по-долу има и два практически ориентирани видеа) се намира на шията. За да го намерите, начертайте въображаема линия от горната част на едното ухо до другото през задната част на главата си. След това поставете дланта на дясната си ръка върху главата си, така че малкият ви пръст да докосва ухото ви. Точката, която търсите, трябва да е мястото, където показалецът ви среща линията. Повторете процеса от лявата страна и масажирайте двете точки едновременно. Ще ги усетите по това, че тези точки са по-чувствителни от останалата част на кожата, която се намира наоколо.

masaj svetovartej

Втората точка също е двойна и се намира над веждите ви, където линията на растеж на косата образува ъгъл. Натиснете ги леко в горната част и ги масажирайте заедно.masaj svetovartej 3

Третата точка се намира от вътрешната страна на ръката (Точка PC 6, виж на картинката!). Внимателно натиснете вътрешната част на дланта на едната си ръка върху другата китка и забележете къде пада средният ви пръст. Това е мястото, което търсите! Поставете десния си палец между палеца и показалеца на лявата си ръка. Мястото трябва да е точно под палеца ви. Разтрийте го добре с кръгови движения!masaj svetovartej 2

За да извършите масажа, нежно масажирайте всяка точка за около минута с върха на пръстите си. Започнете от точка едно и преминете към точка две. Прилагайте натиск, но не натискайте прекалено силно, за да не боли. Няма значение в коя посока се движите – по или обратно на часовниковата стрелка – стига да усещате натиска върху точките.

При извършване на масажа е важно да се съсредоточите върху центровете за 10 минути, като от време на време правите почивки от 20-30 секунди. Ако не сте проследили точните места, не се притеснявайте! Точките често са чувствителни, така че това може да ви насочи в правилната посока.

Освен това е от съществено значение да поемете няколко дълбоки вдишвания и да се съсредоточите върху усещането, че краката ви са здраво стъпили на земята, когато се чувствате замаяни или замаяни. Това може да помогне за стабилизиране на тялото и намаляване на симптомите.

Дайте мнение и Вие тук!

Също така си струва да се отбележи, че техниката за масаж против световъртеж се основава на традиционната китайска медицина. Лиу Хунгшен, лекар на московския футболен клуб Спартак, използва мануална терапия и акупунктура, за да помогне на спортистите да се върнат във форма. Тази техника се използва от векове и се смята, че насърчава баланса и здравето на тялото.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

В обобщение, техниката за масаж на световъртеж е прост и ефективен начин за облекчаване на симптомите на световъртеж. Чрез насочване към определени точки на натиск, масажът може да осигури бързо облекчение. Въпреки това е важно да бъдете нежни и внимателни, докато извършвате масажа, особено в областта на шията. Ако симптомите продължават или се влошават, препоръчително е да потърсите медицинска помощ. С подходящи грижи и внимание, тази техника може да помогне за насърчаване на баланса и здравето в тялото.

Вижте и ТОВА:

Световъртеж, особено в легнало положение – това винаги е сериозно!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Бетасерк 8 mg: 16, 24. Мнения, Заместители, странични ефекти

Бетасерк 16 или 24? Мнения, странични ефекти, заместители

Мнения и действие на Бетасерк 16. Как се ползва Бетасерк 24 и колко време се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *