колко дълго се приема алора? Мнения. Доволни ли сте от Алора?
Колко дълго се приема Алора? Как се спира? Противопоказания и странични ефекти, предозиране.

Мнения за Алора на таблетки и сироп. Колко дълго се приема? Доволни ли сте?

Доволни ли сте от Алора? Какви мнения съществуват за Алора на сироп и таблетки (хапчета). Колко дълго се приема? Как се спира? Противопоказания и странични ефекти, предозиране. Заместители: Деанксит, Симпатил, мента, глог и валериан, Валидол. Ксанакс

Да започнем с това, за което ни питат: Откъде се купува Алора на сироп и таблетки на най-добра цена, а по-долу ще продължим с мненията, приема и заместителите.

Откъде да купим Алора на най-добра цена?
Алора на сиропАлора на таблетки
Алора на сиропАЛОРА таблетки х 20
Виж ценаВиж цена

Растителните екстракти са се доказали като отлични успокоителни и терапевти на нервната система. Седативни способности, съизмерими със синтетичните препарати, показват валериана, мента, маточина, пасифлора и някои други. Те стоят в основата на лекарствени препарати и добавки, предписвани при стрес, тревожност и безсъние. Тук ще разгледаме Алора, таблетки със сух екстракт от пасифлора.

Основна информация за Алора
Лекарствена форматаблетки, покрити с червена обвивка – кръгли, двойно изпъкнали и течна форма – сироп на основата на спирт
Фармакологична групаСънотворни и седативи, АТХ N05C M
ПроизводителНобел Илач санайи ве тиджарет, Истанбул, Турция
Действаща съставкаекстрахирана пасифлора, суха в таблетките, течна в сиропа
Произход на екстрактаЕкстрактът е добит от лекарственото растение Passiflora incarnatа
Съдържание на екстрактацелулоза, съдържа 0,04% алкалоиди като харман, хармин, хармол, флавоноиди витексин, квертецин, кумарини, хинони и др.
Спомагателни вещества при таблеткитеповидон К-30, кросповидон, натриева кроскармелоза, цеблулоза, магн. стеарат, покритие Sepifilm LP007, оцветител и др.

Колко дълго се приема Алора? Прием, дозировка.

Като всички растителни екстракти, и този от пасифлора позволява многомесечно използване. Конкретната продължителност на терапия се определя от специалист индивидуално, като се отчита клиничната ефективност. Единственото задължение на пациента е да не превишава дневната доза.

Алора на сироп

Представлява течна форма от passiflorae в доза 694,444 мг. За постигане на седативен ефект, който да държи целодневно, е нужен трикратен прием на 5 – 10 мл от сиропа, равняващи се на 1-2 мерителни лъжици. При нарушен сън 10 мл пред лягане. Опаковката е от 100 мл с цена 10.20 лв;

Алора сироп, алора таблетки
Алора се произвежда в две форми
Алора на таблетки (хапчета)

За постигане на седативен ефект при пациенти на възраст над 12 г. са необходими три приема на ден по 1-2 таблетки, а за заспиване – 2-3 таблетки преди лягане. Продава се в кутия с 20 таблетки на цена от 13 лв.

Указаните дози са за пациенти в зряла възраст. При такива в детска и старческа възраст дозите са същите, само че се постигат постепенно. В началото се започва с минимална доза, която плавно се вдига до указаната по-горе.

Доволни ли сте от Алора? Мнения, отзиви

В интернет са публикувани мнения за Алора в двете крайности. Някои пациенти свидетелстват за ефект на 100%, а други казват, че не са почувствали нищо.

От споделеното се разбира, че препаратът е предпочитан за деца и след зачеване, защото е растителен и съответно – безопасен. Лекарите го изписват на бременни, нуждаещи се от спокойствие и срещу тревоги. Някои са получили нужната полза, други го критикуват.

Същото е положението и с децата. Родители го хвалят и препоръчват, други са получили по-малко от очакваното.

Демир бозан за безсъние

Освен ефекта, потребителите коментират и страничните ефекти. Тук мненията са единни – че препаратът не е показал негативи, не е създал дискомфорт. Единствено неговата седираща сила е способна да попречи на ежедневните дейности, ако се вземе в неправилно време или голяма дозировка.

Други отбелязвани негативи са, че опаковката не стига за един курс и че в сиропа има добавен спирт.

Според доволните пациенти Алора разгръща в пълна степен ефекта си за около 2 седмици редовен прием.

Вижте и ТОВА: Мнения за Алора и всякакви розови хапчета за нерви. Успокоителни без рецепта. Невраксил, Серенаменте, Лаван, Релаксофитол и другите.

Вижте още мнения за Алора и оставете и своя отзив ТУК в нашия форум, за да можете и вие да бъдете полезни за читателите!

Какво лекува лекарството Алора?

доволни ли сте от алора
Потребители споделят мнението си след ползване на Алора вкъши
  • При безсъние, за сън Алора се приема еднократно, около 50-60 мин. преди лягането. При еднократен за деня прием е разрешена по-голяма доза от 2/3 таблетки или 30 мл сироп;
  • При тревожност и паник атаки показанието е за 3 Х 1 таблетка при продължително вземане, за кратко при тежки състояния е разрешено 3 Х 2 таблетки или 3 Х 10 мл от сиропа;
  • При депресия се прилага продължителен курс са три таблетки дневно или 15 мл от сиропа, разделени на три приема;
  • Алора и кръвно – при повишени стойности в резултат от вегетативни нарушения Алора се приема в стандартна доза. При моментно вдигане поради стрес, в шоков момент е разрешен еднократен прием от 3 таблетки или 30 мл сироп;
  • Скърцане със зъби – най-популярната теория за бруксизма приема, че той се поражда от психологически проблеми, стрес, претоварване, проблеми. Показано е въвеждане на стабилно спокойно състояние при болния с помощта на 3 Х 1-2 таблетки или 3 Х 5-10 мл сироп. Подробно по темата четете ТУК: Бруксизъм при деца. Хомеопатично лечение на скърцане със зъби и с шини. Скърцане и аутизъм;
  • При главоболие – главоболие от напрежение и стрес се лекува с болкоуспокояващо за моментно въздействие и прием на успокоителни за траен ефект. Алора помага в традиционната си дозировка;
  • Хиперактивно дете. Дефицит на вниманието. Алора се разрешава от 3-год. възраст, което я прави подходящ препарат за деца с проблеми на основа нерви и психика. Той успокоява и дори леко седира хиперактивни деца, които не са способни да се концентрират. Взема се в детска доза, която започва на ½ от минимума – 2.5 мл сироп или 1/3 таблетка. За проблема четете ТУК: Тест за хиперактивност и дефицит на вниманието (СДВХ тест). Терапия при възрастни. Център за работа с хиперактивни деца. Лекарства;
  • При тикове – нервните тикове са неврологични отклонения, които не са безобидни. Ако останат недолекувани или неглижирани, те се задълбочават сериозно. Успокоителни препарати като Алора влизат в състава на комплексна терапевтична схема като помощно средство в индивидуална дозировка;
  • Против стрес – във всички случаи на стрес и напрежение Алора може да се приема за кратък период, примерно в рамките на една опаковка таблетки или сироп.
За деца

За най-малките пациенти се препоръчва сироп. По-рано той е произвеждан с участието на спирт и тогава минималната възраст е била 12 години. Сега алкохолната съставка е премахната и възрастовата граница е свалена до 3 г.

В диапазона 3 до 12 г. се препоръчва доза от ½ ч.л. или 2.5 мл сироп с интервали на прием от 8 до 12 часа, които значи два или три приема. При безсъние еднократната (която е и дневна) доза е 10 мл.

Децата над 12 г. приемат доза за възрастен, но се препоръчва тя да бъде достигната постепенно.

При бременност

Производителят не забранява на бременните да приемат Алора, но ги насочва към наблюдаващия ги лекар. Той трябва да прецени дали препаратът е подходящ за конкретния случай и в каква доза да се вземе. Ако решите да ползвате без консултация, за сигурност вземете детска доза.

Действие на пасифлората

Алора е добавка, продавана без рецепта и ограничения.

алора таблетки странични ефекти
Алора за българския и за турския пазар – хапчетата винаги са червени

Създадена е като успокояващо средство при неврастенични и депресивни състояния. Препаратът е подходящ при тревожност, нарушения на съня, менопауза, вегетативна симптоматика при патологии на нервната с-ма като хипертония, сърдечни кризи, повишено потене, сърцебиене, астения.

Какво точно прави Алора:

Потиска препредаването на импулси в гръбначния и главния мозък, намалява възбудимостта на нервната с-ма и оказват седативно д-вие. Алора повдига настроението при депресивност, редуцира тревожността и психическото напрежение, оказва лек сънотворен ефект без симптоми на потиснатост при пробуждане. Има спазмолитично свойство, сравнимо с Папаверин.

Вижте допълнителни данни за екстракта от това латиноамериканско растение ТУК: Пасифлора. Плодът, от който се прави Алора. Мнения, противопоказания, ползи и вреди. Добавката Пасифлора Релакс

Противопоказания и странични ефекти

Единственото противопоказание за използване на Алора е наличието на повишена чувствителност към някой от компонентите – основен или спомагателен. С внимание се приема от пациенти с тежки органични заболявания на храносмил. тракт. Но трябва да кажем, че за неврогенно провокираните патологии на стомаха Алора е лечебна – тя успокоява и потиска симптоматиката.

Пациентите в уязвимите групи – детска и старческа, започват с ½ или 1/3 от редовната доза.

Внимание! Алора отпуска и седира, при което изменя реакциите на водачите и на операторите на машини и механизми. По време на лечението трябва да се отчита това ограничение. Алора не е подходяща за професионални шофьори и други професии, при които е нужна постоянна висока концентрация.

Странични явления: при използване на препоръчваните терапевтични дози възникването на негативи е малко вероятно. Описани са традиционните реакции спрямо екстрахирана пасифлора, а именно:

  • От страна на храносмил. с-ма – гадене и повръщане;
  • От страна на сърце – тахикардия, брадикардия;
  • От страна на нервна с-ма – световъртеж, сънливост;
  • От страна на имунна с-ма – алергични реакции, вкл. васкулит.
Как се спира Алора?

Алора е растителна добавка. Тя не причинява привикване и при прекратяване на приема не причинява синдром на отмяната. Препаратът може да се започва и спира в желано време, без специални изисквания.

Дайте мнение и Вие тук!
Предозиране

Няма данни за случаи на предозиране. При подозрение за такова или усилени негативни явления се прави промивка на стомаха.

Аналози и заместители

Всички препарати с екстракт от пасифлора са точни аналози на Алора. Такива са Пасифлора Релакс, течен екстракт на Herbalance, Пасифлора Натурал на Soria, капсули пасифлора на Нейчърс плюс, Пасифлора Стрес Релийф, капсули на Д-р Волке и др. Разликата между тях е количеството екстракт, включен в една доза. Обикновено то е в диапазона от 100 до 500 мг.

алора таблетки отзиви
Растителни препарати – заместители

Други препарати са заместители – подобни на Алора. Те съдържат комбинация от пасифлора и други растителни екстракти, например Невростаб съдържа още валериана и глог, Пасифлора на Нейчърс Ейд съдържа още маточина и Авена Сатива, СтресЛес е комбинация с витамини, цинк и магнезий.

Всички визирани препарати са категоризирани като хранителни добавки и се продават без рецепта.

Деанксит или Алора?

Те са несравними. Деанксит е комбиниран антидепресант с балансирано действие, Алора е леко успокоително. Деанксит е изцяло синтетичен препарат, Алора е растителен.

Показанията за ползване също се различават. 0.5 мг флупентиксол + 10 мг мелитрацен показват мощен седативен и стимулиращ ефект при тревожни депресии с различен произход. Деанксит дава отлични резултати при депресивна деперсонализация. Изписва се за домашно лечение на депресии, невралгии и болеви синдроми. Оптималната доза за възрастен е 100 – 300 мг.

Единствено подобие между двата препарата е цветът на хапчетата. Деанксит са розови, Алора са червени, често ги обобщават под името „розови хапчета“. Вижте подробности ТУК: Деанксит или Алора? Мнения, последици, странични ефекти. След колко време започва да действа Деанксита.

Симпатил или Алора?

Симпатил е растителен препарат като Алора, но за разлика от нея се води безрецептурно лекарство. Това значи, че е бил подложен на по-строги и задълбочени изследвания за ефект и въздействие.

Симпатил е съчетание от два растителни екстракта (калифорнийска ешхолция и глог) с магнезий. Той има по-тесни граници на приложение – при нервна възбуда и сърдечна невроза (ако сърцето е здраво). Ако получавате сърцебиене от тревога, по-подходящ препарат е Симпатил, макар че и Алора ще помогне.

Повече за тях прочетете ТУК: Алора или Симпатил? Мнения. Как действа при високо кръвно и паник атаки? Странични ефекти. С алкохол.

Алора и Валидол

Споменахме, че при сърдечна симптоматика на нервна основа Алора помага, но не е най-ефикасното средство. Неин плюс е, че като растителен екстракт може да се съчетава свободно с други препарати. В случая би помогнала комбинацията с ментол (Валидол).

Валидолът е ефикасен за овладяване на състоянието при кризи и шокови състояния (2 таблетки под езика), а Алора ще даде траен ефект. Валидол може да се приеме еднократно, Алора се приема в редовен порядък.

Подробности ще видите ТУК: Валидол и Алора. При ускорен пулс и при паник атака. Мнения. При нервен стомах. За какво друго помага? Странични ефекти.

Мента, глог и валериан

Най-популярното успокоително съчетание без съмнение се състои от мента, валериан и глог. Постига стабилно седативно въздействие, макар че настъпва бавно. Добре потиска нервна възбуда, подобрява съня, намалява спазми на червата. Спиртната настойка е по-ефикасна от таблетките (в някои има не екстракт, а смлени билки). При висока дозировка е способна да разреди сърдечните удари и дори да доведе до брадикардия.

На фона на лечение с тройката успокоителни билки е възможна слабост, намалена работоспособност, сънливост. При дълго лечение се наблюдава запек.

какво лекува лекарството алора
Оше заместители с естествен състав

Въпреки че имат сходно действие, валерианата и пасифлората не са еднакви и не покриват един и същи диапазон от показания. Ето защо някои производители ги комбинират в една капсула за по-мощен успокояващ ефект.

Алора и Атаракс

Атаракт е лекарство и се контролира с рецепта. В основата му е хидроксизин – транквилант с меко действие, който се изписва и на деца. Не причинява зависимост.

Показанията за избор на Алора или Атаракс се различават. При моменти или периоди на тревожност помага растителният препарат. Атаракс се дава след поставена диагноза за психическо разстройство, примерно генерализирано тревожно.

Специфично използване на Атаракс е за седиране преди операция, срещу алергичен сърбеж, при абстинентен синдром и за купиране на моторна възбуда.

Може ли с алкохол?

Съчетанието на Алора с алкохол е противопоказано, защото може да редуцира ефективността от лечението. Освен това застрашава с токсично отравяне черния дроб. Възможно е да възникнат алергични реакции и негативи в нервната с-ма. След завършване на курса с Алора консумацията на спиртни питиета е разрешена.

Неолексан и Алора

Неолексан е добавка с 5-НТР, която подкрепя производството на серотонин. Препаратът създава добро настроение по естествен и безопасен начин. В определени ситуации е възможно комбинирането му с растителни екстракти с успокоително въздействие, но само по лекарско показание. Възможно е действието на Неолексан и на Алора да се конфронтират – едното възбужда, а другото успокоява.

Още информация и източници на английски: Как се приема сироп Алора? * Алора на таблетки (хапчета). Противопоказания и инструкция.

Алора или Дормиплант?

Дормиплант е съчетание от валериана и маточина. Той добре се комбинира с Алора. Трите билки имат подобно въздействие и се подкрепят.

Необходимо е само да се прецени дозата, за да не се стигне до предозиране. Има народни рецепти за чай от валериана, маточина и пасифлора за сън и успокояване. В тях се слагат по ¼ до ½ ч.л. от трите билки за стандартна чаша от 200 мл.

И едно видео на руски с предупреждение за опасността от приема на сънотворни лекарства:

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

V5

Валериана – всички приложения на лечебното растение

Валериана (дилянка) : що за билка е, как се приготвят чай и настойки с нея. …

6 Мнения

  1. Krasimira Jelqzkova

    Алора на сироп сме купували за малката, не си спомням да ме е впечатлила. Но ще препоръчам Ремотив – лекарство е, доста сериозно, но без рецепта. Точно за депресия.

  2. Albena Staneva

    Аз пък съм доволна от Алора на таблетки, взимах го след смъртта на майка ми и определено ми помогна. Оправих се с една кутия.

  3. Нина Иванова

    Страдах от тъга, потиснатост и купища неуредици. Тогава ми предписаха Триптозин и Бланд заедно. Излязоха към 35 лв двете, ама се оправих.

  4. Надя Георгиева

    Значи за тъга, потиснатост, неуредици и проблеми съм пила Триптозин и Бланд заедно. Излизат към 35 лв двете, аз се оправих.

  5. Димка Божилова

    Дълго време, месеци наред, имах проблем със съня. Личният лекар ми изписа сироп Алора-ед а супена лъжица вечер преди лягане. Пия го вече 15 дни и спя, като бебе. За мен сироп е превъзходен!

  6. Изключително доволна съм. Приемах таблетки 3 месеца. Отстраних си безсънието и нормализирах кръвното налягане, тъй като повишаването му се дължеше на психическо натоварване и тревожност. Препоръчвам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *