Стрес и менопауза. Билки и полижинакс
Кървене след менопауза се случва на 30% от остаряващите жени

Билки при кървене след менопауза. Полижинакс и стрес

Какви билки са добри при кървене след менопауза? Кървене след прием на Полижинакс. Стрес и менопауза.

Една от най-добрите билки при менопауза, както на всички е известно, е вечерната иглика. Но самата тя често пъти става причина за кървене и поява на синини от какво ли не. Например ако имате скоро назначена операция, тя трябва да се спре, за да не предизвика кръвоизливи. Специално при прекомерно кървене и при кървене след менопауза много жени предпочитат билките от комбинацията “Фигурин”. Тя помага при всевъзможни женски проблеми, включително и тези, свързани с кървенето при менопауза. По-долу ще намерите линк към сайта на билката, а също и видео с отзив за нея.

Менопауза е етап от женския живот, в който тялото и мисленето търпят дълбоки промени. От психичните нагласи зависи как ще ги възприемем; но има чисто физиологични събития, които подхранват маса страхове. Един от тях е свързан с неочаквано кървене след менопауза – и първата мисъл е “рак”! Но дори и от Полижинакс понякога се случва вероятността за кървене да се увеличи. Така че да не бързаме с изводите!

Менопауза – защо се случват промените

Това не е болест, припомнят от framar.bg. Менопауза е част от остаряването на женския организъм: яйчниците прекратяват функциите си, изчерпват се детеродните възможности на организма. Цикълът се прекратява; ако той липсва в продължение на 12 месеца, процесът се счита за завършен.

Менопауза според общоприетото определение се наричат и отрязъците от време непосредствено преди и след изпълнението на този едногодишен процес. Прието е също да се счита за нормално време за настъпването на менопауза около 50-годишна възраст. Промяната в женския организъм тогава е кардинална и е съпътствана от неприятни симптоми: нередовен цикъл, горещи вълни, влошено качество на съня, нестабилни емоции и раздразнителност, намалено либидо и проблеми при полов контакт – болки и сухота на влагалището.

Вижте и ТОВА: Как помагат билките “Фигурин” при менопауза и в случаите на кървене след нея. Отзиви и телефон за поръчка!

Ето как се преодоляват неприятните симптоми в менопауза:

  • физическа активност: подходящи занимания, които поддържат тялото активно и балансират пиковете на негативни емоции;
  • спазване на диета – някои храни и напитки като силен чай и кафе провокират горещите вълни;
  • усвояване на релаксиращи техники – йога, медитация;
  • избягване на стреса – изключително важна в този период е подкрепата на семейството;
  • прием на подходящи хранителни добавки и витамини;
  • хормонална терапия.

Какво означава кървенето след менопауза?

менопауза
При кървене след менопауза първата ви работа е да идете на лекар

Ако вече сте се разделили с този етап от живота си, в който тялото ви е функционирало с пълна женска програма, внезапното генитално кървене няма как да не ви притесни. Всички страхове се фокусират в една дума: “рак”!
Всъщност кървенето е сигнал, че нещо се случва с вас – но не е задължително да става дума за злокачествено заболяване. Експертите на arsmedica.bg поясняват, че с подобни проблеми се сблъскват около 30% от жените в менопауза. Причините за такова кървене могат да са най-различни.

менопауза
Кървене след менопауза се случва на 30% от остаряващите жени
  1. Хормонозаместително лечение – приеманите хормони могат да стимулират някои функции на половата система, като например развиване на маточната лигавица както при наличието на естествени хормони. Счита се, че кървене при прием на хормони може да се регулира чрез по-точно дозиране на приеманите количества.
  2. Рязка промяна на теглото – при отслабване с много килограми за кратко време е възможно да се получи кървене заради редукцията на мастни тъкани в организма. Изгарянето на мазнините освобождава намиращия се в тяхната тъкан хормон естроген. Високите му стойности в кръвта са причина за стряскащото кървене. Препоръката на специалистите към жени в такава възраст е да не предприемат драстични програми за редукция на теглото.
  3. Полипи – появата на тези доброкачествени новообразувания може да е причина за по-силно кървене, особено след сексуален контакт. Състоянието е лечимо.
  4. Преживян стрес – стресът причинява хормонален дисбаланс, а кървенето може да е следствие от него.
  5. Хиперплазия на матката – с възрастта стените на този орган задебеляват и са податливи на кървене. Състоянието е опасно, възможно е да се отключат злокачествени изменения.
  6. Изтъняване на влагалищната лигавица – това е възрастова промяна, при която малките кръвоносни съдове във влагалището стават уязвими и лесно кървят.
  7. Рак на яйчниците: тук нещата наистина са сериозни. Все още не са напълно проучени причините, поради които се появява това заболяване. Статистиката сочи, че колкото повече деца е родила една жена, толкова по-малък е рискът от рак на яйчниците.

При кървене след менопауза нормалната реакция след първото стъписване е да идете при гинеколога си. Нека той да ви успокои, че няма нищо страшно или че ви предстои лечение!

Дайте мнение и Вие тук!

Менопауза на 30! При мен се случи!

Менопаузата – това е състоянието, след навлизането в което жените вече нямат месечно неразположение!

Зачестяват случаите на жени, които би трябвало да са в разцвета на физическото и психическото си развитие, но те са с утихващи репродуктивни функции.

Статистиката сочи, че все повече жени около и малко над 30 години навлизат в менопауза, което на практика означава край на възможността им да заченат и да създадат нов живот по естествен път.

“Демир

Въпреки че се смята, че голяма част от жените навлизат в тази фаза от живота си към 50-те, напрежението, стресът, замърсената околна среда и редица други фактори се посочват като такива с решаващо значение за навлизане в климакс в ранна възраст.

Много жени, които са в това състояние, не могат да проумеят какво започва и се случва с организма им, защото те психически не са готови за тази промяна. Но тя е факт.

Най-честите симптоми за навлизане в менопауза са нередовна менструация, повишена болезненост по време на сексуален акт, още характерните горещи вълни, от които се оплакват много от жените в преходната фаза. Тези, както и другите състояния, са временни. Тяхното наличие няма да е постоянно, а по-скоро индикиращо – че в тялото на жената настъпват промени, независимо от това каква е нейната възраст.

Първоначално публикувано на:04.11.2014 @ 14:36

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Тромбоцити, високи, ниски

Тромбоцити. Норма, високи, ниски и среден обем. Какво да правим?

Тромбоцити в кръвта. Норма, среден обем и причини за отклонения. Тромбоцитопения: Ниски, намалени (причини, симптоми …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *