Пчелолечение

Пчелолечение: При високо кръвно и други случаи. Точни данни

Как да прилагаме ефективно прочутото пчелолечение? Нелекуваната хипертонична болест е опасна с усложненията, които предизвиква:

инфаркт, инсулт, бързо развитие на атеросклероза, включително и на съдовете на бъбреците, което води до бъбречна недостатъчност. Повишеното артериално налягане предизвиква главоболие, световъртеж, гадене. Човекът става раздразнителен, оплаква се от бърза умора, шум в ушите, безсъние и други проблеми. Опасно е повишаването на бъбречното налягане.

То може да предизвика уремия, водеща до отравяне на организма. Хипертоничната болест протича с периодични обостряния. Когато артериалното кръвно налягане се повиши рязко, става дума за хипертонична криза.

Лечението на хипертонията с обикновени (алопатични) средства има странични, нежелани ефекти. При тези обстоятелства трябва да намалим приема на лекарствата за сметка на билковите средства. Ефикасността на лечението с лекарствени растения, пчели, пиявици, е доказана от медицината. Не случайно напоследък се обръща голямо внимание на апитерапията (пчелолечение). Особено резултатно е ужилването от пчела.

То е най-ефикасно за хипертоника, още докато не са настъпили изменения в структурата на съдовете му. Ако в съдовете вече са настъпили изменения, заедно с обикновените лекарствени препарати и апитерапията е добре да се разчита и на лечебни растения.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕЖДА АПИТЕРАПИЯТА?

Във всички случаи – от лекар-специалист.

КАКВИ СА ОСНОВНИТЕ МЕТОДИ, ИЗПОЛЗВАНИ ПРИ АПИТЕРАПИЯТА?

Отначало на болните се правят две биологични изследвания за поносимост към пчелната отрова. И чак след това се пристъпва към лечение. Започва се с ужилването на една пчела, а на всеки следващ сеанс се прибавя по още едно ужилване.

В зависимост от състоянието на болния те може да достигнат от 10 до 15. Следователно за един сеанс болният може да получи 10-15 ужилвания. Сеансите се провеждат през ден, тъй като само при такъв режим организмът сам започва да се бори с болестта.

Ефикасността на лечението зависи от количеството отрова.В някои случаи, когато болните започват самостоятелно с пчелолечение, страхувайки се от ужилванията, трябва да си поставят само по 1-2 пчели. Това е малко количество пчелна отрова и вместо намаляване на артериалното налягане се получава точно обратния ефект.

“Фигурин

Обикновено пчелите за ужилване се поставят в областта на тила, паравертебрално (от двете страни на гръбначния стълб) и на проекция на бъбреците (до 15-30 на сто от ужилванията).

Лечението се провежда на курсове. Най-добре е вторият курс да се проведе след половин година, а по-следващият – след година. Както показват изследванията, под влияние на пчелната отрова съдържанието на холестерол в кръвта значително намалява.

След като това стане, трябва да се промени и тактиката на лечение. Пчелите за ужилване вече се разполагат в областта над сърцето и в теменната част на главата. Резултатите ще бъдат много по-добри, ако допълнително се използват пчелни продукти – мед и пчелен прашец.

КАКВО СЕ ПРАВИ ПРИ СИЛНА И ВНЕЗАПНА ХИПЕРТОНИЧНА КРИЗА?

Слагат се много пчели в тилната част на главата и в областта на бъбреците, за да може по-бързо да се преодолее кризата. Болният се успокоява и след известно време заспива спокоен сън.Антисклеротичното действие на пчелната отрова много добре се съчетава с действието на лечебните растения с полезни свойства:

Дайте мнение и Вие тук!

• глог,

• шипка,

• мента,

• ехинацея,

• полски хвощ.

Особено внимание заслужава полският хвощ, който съдържа соли на силициевата киселина. Те действат благотворно върху еластичността на съдовете, като ги правят по-гъвкави и нормализират техния тонус.

Още по темата ТУК:

https://www.lekar.bg/2008/09/26/%d0%bf%d1%87%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%83%d0%ba%d1%82%d0%b8-%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

жълто течение бяло с миризма на мърша

Мирисът на бялото течение издава причината

Каква е причината за поява на бяло течение може да се определи и по негови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *