гнойна ангина
Спасете се от ангина с проверени народни рецепти!

Ангина се лекува лесно с точните рецепти!

Ако някой ви каже, че лечението на една гнойна ангина непременно изисква скъпи медикаменти, замислете се дали това може да бъде вярно.

Мнозина ще ви уверят, че ангина се лекува и с най-обикновени средства и че половината от успеха при лечението е спазването на домашен режим.

Не се правете на герои, не ходете на работа или училище с измъчено лице, шепа хапчета в джоба и увито в шалове гърло. Просто си останете вкъщи и опитайте старите бабини трикове за лечение на ангина.

Народни рецепти срещу ангина – подборка от специализирания сайт web-zdrav.ru. Всички те са гарантирано безопасни и ефективни.

Могат да се използват самостоятелно и като допълнение към лекарствени препарати, предписани в по-тежките случаи от лекар.

Ангина и смокини.

Пет сушени смокини се варят в чаша прясно мляко десетина минути, без да се достига до кипене. След това течността се охлажда до 38-39 градуса. Смокините се изяждат бавно, като от време на време се изпиват по 1-2 глътки от млякото. Тази рецепта се изпълнява вечер преди сън.

Ангина и борова смола.

Натурална борова смола, събрана от кората на дърветата, може да ви помогне чудесно при ангина. Дъвчете малки късчета 2-3 пъти на ден или си пригответе лековит серум от смолата. За целта смолата се стопява на водна баня и с помощта на спринцовка се накапват по 2-3 капки върху всяка сливица.

Ангина и готварска сол.

Потопете мокър показалец в солта и със същия пръст, пъхнат дълбоко в гърлото, намажете участъка, до който достигате. Гадно е, но помага.

Ангина и ряпа.

Тази рецепта уж е известна на всички, но малко хора се решават да я практикуват. Напразно – тя от векове ефективно спасява от ангина, простуда и грип. Важно е да се снабдим с черна, сочна ряпа. Измиваме я с четка и топла вода. Отрязваме внимателно коренчето и я издълбаваме.

Сипваме вътре в кухината захар или мед и оставяме за няколко часа, докато сокът се отдели като в чаша. От този сок се гълта по една чаена лъжичка 3-4 пъти на ден. Ряпата цери ангина благодарение на високото си съдържание на фитонциди.

Ангина и ябълков оцет.

Една чудесна рецепта – за нея ви трябват също чесън и мед. Осем изчистени скилидки се смачкват с преса за чесън и към получената кашичка се добавят осем чаени лъжички ябълков оцет. Сместа се оставя за една нощ в плътно затворен буркан.

Дайте мнение и Вие тук!
Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

На сутринта добавяме и три супени лъжици чист пчелен мед – течен, разбъркваме хубаво и започваме лечението на ангина. От този лек се взема по две чаени лъжички два пъти на ден – сутрин на гладно и вечер преди сън. Сместа се задържа 2-3 минути в устата, преди да я погълнем.

Ангина и алое.

Този уникален цяр може да се приготви предварително и да се съхранява в хладилника за всеки случай. Преди да вземем листата за лекарството, една седмица не трябва да поливаме растението. Готовите за работа листа се накълцват ситно и се сипват в бутилка от тъмно стъкло – трябва да я запълним до половината.

ангина
Спасете се от ангина с проверени народни рецепти!

Допълваме стъкленицата догоре с течен мед. Сетне оставяме съда за три денонощия на тъмно и студено. След като мине определеното време, съдържанието на стъкленицата се прецежда през марля и се насипва в чиста, суха бутилка. От лечебния сироп с алое се взема три пъти на ден преди хранене.

За възрастни дозата е една супена лъжица на прием, за деца – една чаена лъжичка.

Вижте и ТОВА:

Лятната гнойна ангина се лекува със… сладолед

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

лечение на алкохолизъм лекарства билки клиники

Отвращаване от алкохол и лечение на алкохолизъм в домашни условия

Явно, бързо и тайно лечение на алкохолизъм в домашни условия. Видове ефикасно лекарство против алкохолизъм. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *