За подмладяване: Рестарт на имунната система с 3 дни глад

Подмладяване на клетките. Имунната система може напълно да се регенерира и подмлади чрез тридневно гладуване.

Научно доказано е, че при ограничен прием на храна организмът започва да произвежда нови бели кръвни телца.
Не са малко скептиците диетолози, които остро критикуват гладните диети, коментират от medikforum.ru. Въпреки това изследванията на екип от университета в Южна Калифорния показват, че ограниченото хранене презарежда имунната система.

Организмът започва да произвежда нови бели кръвни телца, които са в състояние да дадат отпор на всяка инфекция. Това откритие може да се окаже особено полезно за хората, страдащи по някаква причина от понижен имунитет. Такава категория пациенти например са жертвите на онкологични заболявания след химиотерапия. Разумната гладна диета съдейства за стабилизиране на имунната система при тях.

Проблеми с имунната система имат и възрастните хора: при тях рисковете от болести идват и от годините. Теоретично много от случаите със заболявания на възрастни хора се дължат именно на слабост на имунната система. Неспособността на имунната система да защити организма може да стане причина за усложнения в здравослонтото състояние и при най-обикновени болести. Авторите на изследването повтарят тезата си, че гладуването става нещо като стартов бутон: то активира стволовите клетки да се превръщат в бели кръвни телца, което постепенно подмладява имунната система

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Още една хубава новина е това, че след гладуване организмът се освобождава от някои неефективни фрагменти на имунната система: те може да са били увредени или просто да са изхабени от старост. Такава е позицията на професор Валтер Лонго, ръководител на посоченото изследване.

имунната система

Разумното гладуване рестартира имунната система

Професор Лонго е убеден, че когато става дума за имунната система на пациент след химиотерапия или на стар човек, циклите на гладната диета ще проявят регенериращото си въздействие.

Американските учени са разкрили и допълнителни „екстри” при регенерирането на имунната система. Разумното, контролирано гладуване редуцира стойностите на фермента протеинкиназа А, свързан със стареенето. Намалява се количеството хормони, чието присъствие повишава риска от развитие на злокачествени процеси. Извод – рестартирането на имунната система чрез глад забавя стареенето на клетките и намалява опасността от рак.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *