Ето кои са признаците за настъпваща депресия!

Много хора са убедени, че депресия – това е рядка болест, с която никога няма да се срещнат. Всъщност психичните разстройства са сред най-разпространените болести в световен мащаб.

Много е важно да се разпознаят признаците на настъпваща депресия, за да се вземат мерки навреме, коментират от medikforum.ru. Има седем симптома, които правят една депресия разпознаваема и които помагат да се разбере за какъв точно проблем става дума. Ето кои са категоричните признаци на депресия:

1. Промени в теглото.

Отключването на депресия може да стане причина за пълно изчезване на интереса към храната и жертвите й нерядко започват стремително да отслабват. Напълно е възможно обаче да се развие и обратният процес: за да запълнят емоционалната празнина, жертвите на депресия да се тъпчат без мярка и да започнат да трупат килограми.

2. Влошаване качеството на съня.

Човекът с депресия неочаквано започва да се усеща постоянно отпаднал, сънлив е през целия ден. Често жертвите на депресия се събуждат през нощта и не могат да заспят отново, и това продължава много нощи една след друга.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

3. Болки.

Много хора не знаят, че едно психическо разстройство от рода на депресия може да предизвика физическа болка. Например болка в стомаха, главоболие, обостряне на артрит, а при отслабена имунна защита – и постоянно боледуване от настинки и грип, пристъпи на гняв и раздразнителност.

4. Раздразнителност, злоба.

Не си мислете, че депресия означава човекът да е флегматичен, индиферентен. Всяка депресия може да усили най-неприятните черти от характера на един човек. Ако един избухлив човек все по-често проявява дефектите на характера си, струва си да се замислим дали това не е депресия.

5. Алкохолизъм.

40% от жертвите на депресия се сблъскват с алкохолизъм. Същата е ситуацията и със забранените лекарства и дрогата. Понякога тягата към дрога и алкохол е категоричен симптом за депресия.

6. Проблеми с концентрацията.

Страдащите от депресия хора с мъка се концентрират и за тях е истински проблем да задържат вниманието си върху някакъв проблем. Понякога не са в състояние да формулират мислите си; често им трябват три часа за дейност, която биха могли да изпълнят за 30 минути.

7. Намалено либидо.

Обикновено при депресия интересът към секса изчезва частично или напълно. Има обаче и обратни ситуации, когато възникват извънредно силни сексуални желания.

депресия

На човека с депресия трябва да помогне специалист

Ако забелязвате у ваш близък описаните симптоми, намерете начин да го свържете с психотерапевт.

Съвременната медицина разполага с достатъчно добри средства за овладяване на една депресия.

Според медицинската статистика 80% от пациентите с депресия се повлияват от тях и състоянието им се стабилизира.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *