пародонтоза
Най-добро лечение на пародонтоза е...профилактиката

За пародонтоза опитайте лечение с билки!

Това неприятно и опасно заболяване на венците – пародонтоза, заема второ място след кариеса по честота.

Среща се предимно при хора над 30-годишна възраст. Статистиката обаче сочи “подмладяване на проблема”.

При пародонтоза страдат венците: поради ред причини, сред които не без значение лошата устна хигиена, ръбовете на венците се възпаляват и отлепват от зъбната основа. Образуват се джобчета, които задържат храна и се покриват с налеп, гъмжащ от бактерии. В перспектива следват гнойни процеси, рушене на зъбите, поддържане на вредни за целия организъм възпалителни огнища. Проблемът пародонтоза засяга функциите на храносмилателната система, кръвообращението, работата на бъбреците.

Народната медицина предлага множество рецепти за лечение на пародонтоза или за стопиране на разрушителните болестни процеси. Част от тях са подбрани от web-zdrav.ru.

При пародонтоза – опитайте жабурене със запарка от зелен чай. Зеленият чай действа като дезинфенктант и има стягащо действие . Прилага се и запарка от дъбова кора: трябват ви две супени лъжици надробена кора на чаша вряла вода. Сухата маса се залива и се оставя да престои половин час. След това се прецежда и с нея се прави периодично жабурене на устната кухина.

Срещу пародонтоза може да въведете в менюто си салата от воден кресон, като сдъвквате добре младите листа или кълнове и задържате масата няколко минути, преди да я погълнете. Една чудесна билкова рецепта срещу пародонтоза се приготвя от черен оман: за нея са ви нужни 10 грама корени от билката на чаша вода. Сместа се вари на тих огън 10 минути и веднага след това се прецежда. Използва се за изплакване на устната кухина. Върши работа и топлата настойка от невен: приготвя се от две чаени лъжички цвят на две чаши вряла вода. Запарва се половин час, прецежда се и още топла се използва за жабурене.

Дайте мнение и Вие тук!

Тъй като проблемът пародонтоза по същество е свързан с възпаление, няма как да минем без жълтия кантарион. За половин литър вода са необходими две супени лъжици билка, които се варят пет минути. Оставя се запарката да поизстине и още топла се прецежда и използва за продължително изплакване на устата.

пародонтоза
Най-добро лечение на пародонтоза е…профилактиката

Народни лечители практикуват при пародонтоза и масаж на венците със сол. За предпочитане е ситната йодирана сол.

Процедурата се изпълнява всяка вечер преди лягане.

Ето и една екзотична рецепта с мазило против пародонтоза: трябват ви 3 супени лъжици счукана морска сол, чаена лъжичка борова смола, половин чаена лъжичка пепел от бананова кора. Тези съставки се смесват и разбъркват с малко студено пресован зехтин. Получава се паста, която се втрива внимателно във венците.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

зелен чай

Зелен чай – за ползите подробно; коя е правилната употреба

Зелен чай: продуктът и възможните му приложения. Удоволствието да пиеш зелен чай; чай за здраве. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *