Мътна урина: Мътилката и пяната подсказват възникналата болест

Пяна при уриниране: Мътната или пенлива урина показва, че в организма ви има нещо нередно.

Много важно е да се проследи в коя урина (сутрин, вечер) се появява мътилка или пяна. Ако е в първата за деня, проблемът се търси в уретрите. Това може да се дължи на уретрит – възпаление на уретрите, което предизвиква появата на пенещи се лигавични и гнойни секрети, които се отмиват с първата урина. Това заболяване често се придружава от колики, болки или усещане за дискомфорт при уриниране.

КАКВИ МЕРКИ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВЗЕМАТ?

При това възпаление се приемат антибиотици и противовъзпалителни средства, пие се повече вода или други течности. Откритият в ранен стадий уретрит се лекува много лесно.

ОСВЕН ТАБЛЕТКИ:

• Пийте пресен сок от билката бабини зъби.

• Яжте прясно черно френско грозде и правете от него отвари и настойки: 2- 3 супени лъжици листа от черно френско грозде залейте с две чаши вряща вода и пийте по една чаша два-три пъти на ден.

• Ако урината през целия ден е мътна, значи имате проблеми с пикочния мехур или с бъбреците (цистит или една от разновидностите на нефрита). В такъв случай веднага потърсете помощта на лекар, за да постави точна диагноза и след това се заемете с лечение.

ПРИ ЦИСТИТ:

• Пийте по 1-2 супени лъжици сок от ряпа, като предварително го кипнете за 5 минути.

• В чаша топло мляко капнете 5-10 капки брезов катран и разбъркайте. Пийте по 1/3 чаша три пъти на ден.

• Връзка от стъблата и листата на моркови залейте с 0,5 л вряща вода и оставете да престои един час, като завиете добре съда. Изпийте отварата на 3-4 приема през деня 30 минути преди ядене.

ПРИ НЕФРИТ:

• Яжте повече плодове от боровинки, ягоди, грозде, диня и тиква.

• Спазвайте вегетарианска диета и не пийте алкохол.

Дайте мнение и Вие тук!
Демир бозан за безсъние

• Сутрин на гладно изпивайте по – чаша сок от суров картоф.Ако е мътна последната (остатъчна) урина, веднага идете при уролог и проверете как сте с простатата. Възможно е да започва процес на простатит – възпаление на простатната жлеза.

И ОЩЕ:

• Всеки ден пийте по 2-3 чаши плодово-зеленчукови коктейли: сокове от лимон, моркови, цвекло и краставица (в пропорция 10:3:3:3), сокове от моркови и спанак (в пропорция 10:6), сокове от ягоди и круши (в пропорция 10:2).

• Редовно консумирайте лук, чесън и зелени салати.

• Четири чаени лъжички анасон (семе) залейте с чаша вряща вода. След охлаждане – прецедете! Вземайте по една супена лъжица три пъти на ден преди ядене. Ако урината е червеникаво-розова, трябва да го приемете изключително сериозно (ако, разбира се, този цвят не се дължи на това, че напоследък сте яли много цвекло). Това е най-страшният показател.

Затова веднага тичайте при лекаря. Разнообразните оттенъци на червеното говорят за сериозно увреждане на пикочната система. Заболяването в този случай е опасно и никакво самолечение не бива да се прави.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Парене при уриниране. Домашно лечение. Лекарства

Парене при уриниране. Домашно лечение. Лекарства

Как се осъществява домашно лечение на парене при уриниране. На какво се дължи при мъже. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *