лек за къркорене на червата
как да спрем къркоренето на червата

Къркорене на червата. Как да го спрем? Лек против постоянно куркане на червата

За какво говори постоянно къркорене на червата? Какъв лек да ползваме? Как да спрем куркането на червата веднага или пък трайно?

На всеки от нас се е случвало: неприятното движение в корема, придружено от звуци като от водопроводни тръби. Всички наоколо могат да чуят това къркорене на червата и един дявол какво си мислят за навиците и кондицията ви!

Причини за куркане и къркорене на червата

Неприятното е, че въпросното къркорене на червата издава, че сте гладни, или че сте се натъпкали набързо с неподходяща храна, че къркоренето със сигурност е придружено и от метеоризъм, а може би и диария…

Ако работната ви позиция предполага да изглеждате авторитетен служител с отговорности, подобен шум подкопава имиджа, който сте си изградили. По-лошото е, че неприятното и конфузно къркорене в червата може да е знак за сериозно заболяване.

Възможни заболявания

С какви заболявания може да се свърже честото къркорене на червата? Къркорене на червата заедно с други симптоми може да е предупреждение за рак на дебелото черво. Също така е присъщо на синдрома на раздразненото дебело черво. Възможен е и колит.

“Безобидните” вредители

Не бързайте да се паникьосвате: най-често всичко със здравето ви е в норма, но страдате от небалансирано, неподходящо хранене и лоша питейна вода. Водата от мрежата обикновено се обработва с препарати, които стомашно-чревният ви тракт понася трудно и реагира болезнено на агресивното им присъствие. Същата вреда постигат и много от газираните напитки.

Как да спрем къркоренето на червата?

Съчетайте това с тривиалния чипс, вафлите и всякакви образци на фаст фууд и ще получите най-точното обяснение защо постоянно чувате къркорене на червата си. Променете навиците си в храненето, внимавайте какви продукти съчетавате, хранете се редовно и балансирано – и промяната няма да закъснее, съветват от ezine.bg.

Недоспиването и заседналият живот също причиняват лоша кондиция на тракта и къркорене на червата. Друг дразнител могат да бъдат някои медикаменти.

Лошата хигиена и пренебрегваните правила в това отношение могат да създадат условия за различни зарази, включително допускане на паразити в тялото. Излишно е да се обяснява какъв дискомфорт причинява това на организма, какви опасни ситуации създава и въпросното къркорене на червата в случая едва ли е най-сериозният проблем.

Дайте мнение и Вие тук!
къркорене на червата
Как да спрем досадното къркорене на червата?

 

Има ли лек против къркорене на червата?

Как можем да се спасим от къркорене на червата? Мнението на експерти е следното: осигурявайте си поне 7 часа сън, хранете се здравословно, поемайте физически натоварвания и спазвайте стриктна лична хигиена. Положителната промяна с мъчителното къркорене на червата няма да закъснее.

“Фигурин

Яжте редовно през деня. Можете да хапвате по малко повече пъти, стига това да не се отрази на диетата ви. Не бива да се прекалява, намерете златната среда! Стойте далеч от храните, които предизвикват повече газове и метеоризъм, като например сладките неща, тестените храни и други подобни.

Вижте и ТОВА:

Пукане на червата. Проблеми със стомаха на нервна почва. Нервни черва

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Начини за трайно лечение на нисък хемоглобин.

Нисък хемоглобин. Лечение и бързо вдигане. За колко време се вдига с лекарства?

Начини за трайно лечение на нисък хемоглобин. Бързо вдигане с лекарства и билки. За колко …

2 Мнения

  1. Zdravko trifonov

    търся лек против куркане на червата,ако има такъв моля да ми пишете,нямам никакви други оплаквания.

    • афдфссфас

      и аз съм така, много е неприятно. мисля, че най-често е от психическо натоварване и/или бездействие – когато не го мисля и проблемът сякаш е решен… при стрес, вкл на работа или дори вкъщи, много често ми се случва. ако диетата и тренингите не помагат, консултирай се със специалисти… успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *