Къркорене на червата – това може да е сериозно!

На всеки от нас се е случвало: неприятното движение в корема, придружено от звуци като от водопроводни тръби. Всички наоколо могат да чуят това къркорене на червата и един дявол какво си мислят за навиците и кондицията ви!

Неприятното е, че въпросното къркорене на червата издава, че сте гладни, или че сте се натъпкали набързо с неподходяща храна, че къркоренето със сигурност е придружено и от метеоризъм, а може би и диария…

Ако работната ви позиция предполага да изглеждате авторитетен служител с отговорности, подобен шум подкопава имиджа, който сте си изградили. По-лошото е, че неприятното и конфузно къркорене в червата може да е знак за сериозно заболяване.

С какви заболявания може да се свърже честото къркорене на червата? Къркорене на червата заедно с други симптоми може да е предупреждение за рак на дебелото черво. Също така е присъщо на синдрома на раздразненото дебело черво.

Не бързайте да се паникьосвате: най-често всичко със здравето ви е в норма, но страдате от небалансирано, неподходящо хранене и лоша питейна вода. Водата от мрежата обикновено се обработва с препарати, които стомашно-чревният ви тракт понася трудно и реагира болезнено на агресивното им присъствие. Същата вреда постигат и много от газираните напитки.

Съчетайте това с тривиалния чипс, вафлите и всякакви образци на фаст фууд и ще получите най-точното обяснение защо постоянно чувате къркорене на червата си. Променете навиците си в храненето, внимавайте какви продукти съчетавате, хранете се редовно и балансирано – и промяната няма да закъснее, съветват от ezine.bg.

Недоспиването и заседналият живот също причиняват лоша кондиция на тракта и къркорене на червата. Друг дразнител могат да бъдат някои медикаменти.

Лошата хигиена и пренебрегваните правила в това отношение могат да създадат условия за различни зарази, включително допускане на паразити в тялото. Излишно е да се обяснява какъв дискомфорт причинява това на организма, какви опасни ситуации създава и въпросното къркорене на червата в случая едва ли е най-сериозният проблем.

къркорене на червата

Как да спрем досадното къркорене на червата?

Как можем да се спасим от къркорене на червата? Мнението на експерти пред blitz.bg е следното: осигурявайте си поне 7 часа сън, хранете се здравословно, поемайте физически натоварвания и спазвайте стриктна лична хигиена. Положителната промяна с мъчителното къркорене на червата няма да закъснее.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Къркорене на червата – това може да е сериозно!
3.3 (66.32%) 19 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Къркорене на червата – това може да е сериозно!

  1. търся лек против куркане на червата,ако има такъв моля да ми пишете,нямам никакви други оплаквания.

    • и аз съм така, много е неприятно. мисля, че най-често е от психическо натоварване и/или бездействие – когато не го мисля и проблемът сякаш е решен… при стрес, вкл на работа или дори вкъщи, много често ми се случва. ако диетата и тренингите не помагат, консултирай се със специалисти… успех!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *