тиквено семе при болна простата
С тиквено семе простата се лекува успешно

Тиквено семе при болна простата

Уголемяването на простатата при мъже над 50-годишна възраст е проблем, който подлежи на решение с различни средства. За много хора избор е билколечението и приемането на тиквено семе при болна простата.

Билколечението, в частност тиквено семе при болна простата, наистина облекчава и насърчава оздравителните процеси, но не може да постигне пълно излекуване, отбелязват от dieta.spisanie.to.

Все пак залагането на тиквено семе при болна простата е добър избор, тъй като тази суровина съдържа цинк и полезни мастни киселини. Биоактивните компоненти от тиквено семе при простатит въздействат, като постигат редукция на уголемените тъкани (доброкачествена хиперплазия) и отпушване на проблемните канали за нормално освобождаване на урината.

Освен тиквено семе при простата с проблеми успешно действат и билкови продукти с шипка, цвят от магарешки бодил, копър, корени от черни боровинки.

Продукти от тиквено семе за здрава простата са маслата от тази суровина: маслото от тиквено семе предотвратява отклонения в структурата и функциите на простатата и подобрява механизма на уриноотделянето.

С тиквено семе простата се лекува и в домашни условия. Народната медицина съветва да се изяжда целогодишно по една шепа белено, сурово тиквено семе всеки ден. Това е достатъчно за поддържането с тиквено семе на здрава простата. Веднъж годишно може да се провежда лечебен курс с тиквено семе за простата по следната рецепта от web-zdrav.ru: Половин килограм изчистено, сурово тиквено семе се смилат с мелничка за месо или кухненски робот и се смесват хубаво с една чаша течен чист пчелен мед.

От получената лепкава маса се оформят топчета с размер на малко орехче. Нареждат се в буркан и се съхраняват в хладилник. Веднъж дневно, половин час преди хранене се взема по едно “орехче” и се смуче като бонбон. Това се повтаря, докато свършат орехчетата. Народните лечители препоръчват този курс да се прави само веднъж годишно.

Дайте мнение и Вие тук!
тиквено семе
С тиквено семе простата се лекува успешно

С тиквено семе простата се лекува успешно, но има и други работещи рецепти. Полезна е настойката от магданоз – 1 супена лъжица накълцан магданоз се залива с чаша гореща вода; след 10 часа настойката се прецежда и количеството се разделя наполовина за два приема, сутрин и вечер. Друг вариант е настойката от каланхое: необходими са една чаша нарязани листа, които се поставят в бутилка и се заливат с половин литър водка. След 5 дни настойката е готова и от нея се приема по една чаена лъжичка веднъж дневно на гладно. След като се почувства подобрение, приемът може да е само 1-2 пъти месечно за профилактика.

Вижте и ТОВА:

Ефикасни билки за простата? Ето някои наистина хубави!

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

хрема

Моментално спиране на хрема. Пресичане на хрема при дете

Как се прави моментално спиране на хрема? Как да спрем хремата за 5 минути? Лесни …

2 Мнения

  1. Генчо Генчев

    Рецептите не са трудни за изпълнение. Гредно е да се намери “голо” тиквено семе за приложение на първата рецепта. Но “на зор” съм и ще търся.
    Благодаря за публикацията.

  2. Zdraveite ot izvestno vreme imam kurkorene na chervata samo v lqvata chast na korema i se pritesnqvam

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *