междуребрена невралгия
Болките при междуребрена невралгия са адски

Междуребрена невралгия вдясно и невропатия – виж лечението!

Адската болка, която стяга гърдите и спира дъха, не означава непременно инфаркт. Възможно е да става дума за междуребрена невралгия.

Какво е междуребрена невралгия? Обичайно – притискане на нерв в близост до гръбначния стълб.

Причините могат да бъдат от различен характер, обясняват от blitz.bg: травма, инфекция, множествена склероза, отслабен имунитет, непоносимост към лекарства.

Пристъпи на междуребрена невралгия получават хора с хипертония, жени с хормонални нарушения и в менопауза: проблемът тук идва от влошения достъп на кислород до нерви и тъкани. Болките при междуребрена невралгия могат да бъдат както в сърдечната област, така и в зоната на пояса, и тогава проблемът засяга долните крайници.

Симптомите на междуребрена невралгия са коварни:

при небрежна диагностика лекарят може да прецени едно болезнено състояние като междуребрена невралгия, а всъщност да се касае за пневмония или сърдечен пристъп. Сбърканата диагноза в подобни случаи може да има трагични последици.

Какви са първите мерки при доказана междуребрена невралгия? Обикновено се препоръчва “да пазите леглото” два-три дни. Почивката ускорява “укротяването” на болката: осигурете си удобно легло с твърд, равен матрак. Някои терапевти препоръчват затопляне със суха завивка или шал, компреси с горчица и прием на обезболяващи. Направете консултация със специалист за най-подходящата физиотерапия или иглотерапия. Оздравяващо действа приемът на витамини от В-групата – В12, В6, В1.

Дайте мнение и Вие тук!
междуребрена невралгия
Болките при междуребрена невралгия са адски

Народната медицина препоръчва в случаи с междуребрена невралгия да се правят компреси с чер пипер или хардал. Трябва наистина да сте сигурни, че здравословният проблем е именно междуребрена невралгия, за да очаквате оздравителен ефект. Казват, че помага и третирането на болезнените участъци с компрес от прополис.

Ако обаче проблемът е резултат от заболяване на костите с произтичащо притискане на нерви, както и от мускулни увреждания, тези рецепти няма да работят. В такива случаи се назначава друг тип лечение – масажи, лечебна физкултура, носене на корсет. Терапията е комплексна и продължителна, особено ако първите пристъпи на междуребрена невралгия са били подценени, а причинилият ги здравословен проблем – подценен.

Невралгия. Лечение на троичен нерв с Баклофен, билки и хапчета

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Витамин Б Комплекс с магнезий, странични ефекти.

За какво се пие витамин В комплекс?

Мнения: Точно за какво се пие витамин В комплекс? Странични ефекти. С добавка магнезий за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *