ботокс
Ботокс за лечебни цели - това не е много популярно

Ботокс срещу болката: 8 терапевтични ефекта

Популярното “оръжие” в подмладяващата индустрия – ботокс, навърши в тази си роля 25 години. Все по-често срещаме информация за приложението на ботокс за чисто медицински цели. С този продукт днес вече се лекуват не по-малко от 12 болезнени състояния.

ботокс
Ботокс за лечебни цели – това не е много популярно

Ботокс срещу болката: това е реалност, а скоро се очаква приложението му за лечение на рак на стомаха, известяват от medikforum.ru. Доскоро за ботокс се споменаваше при коментари за война срещу бръчките. Повече от половината количества произвеждан и продаван ботокс днес се прилагат за чисто лечебни задачи. Известно е, че в света се провеждат най-малко 20 мащабни клинични изследвания за терапия чрез ботокс при различни сложни заболявания, включително рак на стомаха. Но това все още е лабораторна работа, експерименти и изпитания за медицинското приложение на ботокс.

Същевременно в различни точки на света вече е практика лечението с ботокс при някои здравословни проблеми. Ето кои са те:

1. Хипертиреоза, наднормено потоотделяне. Инжектираният ботокс блокира функциите на потните жлези в областта на подмишниците и други телесни зони. Правят се едновременно между 12 и 20 инжекции по специална схема.

2. Болки в ставите. Чрез ботокс се блокира предаването на сигнали за болка от ставите към главния мозък. Чрез ботокс на същия принцип се облекчават и болезнени мускулни спазми.

3. Неволно изпускане на урина. Инжекции с ботокс намаляват активността на спазмите на пикочния мехур, без да причиняват пълна парализа. По този начин се увеличава вместимостта и се намалява неконтролираното изпускане.

4. Болки в ходилата. Лечението с ботокс облекчава симптоматиката при фасциит на стъпалото много по-ефективно в сравнение със стероидните инжекции. Гарантира бързо оздравяване.
причинява образуване на белези.

5. Редукция на белези. Инжекциите с ботокс намаляват натиска върху тъканите при зарастващи рани, който причинява образуване на белези.

Дайте мнение и Вие тук!

6. Болки в гърба. Чрез ботокс се “замразява” връзката между мускули и нерви – това е достатъчно болезнените спазми да намалеят или дори съвсем да се прекратят.

7. Мигрена. Точният механизъм на това обезболяващо въздействие не е напълно ясен – но е факт, че с ботокс се спасявате от мигрена. Предполага се, че той намалява изработването на невротрансмитери в мозъка, които генерират мигренозните състояния.

8. Скърцане със зъби. При бруксизъм (неконтролирано скърцане със зъби) са необходими няколко инжекции с ботокс в главния дъвкателен мускул. Те се поставят в продължение на 3-4 последователни дни и обикновено успешно се постига контрол върху това действие.
http://youtu.be/MzNbb3BdWKA

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

аулин при пневмония

Аулин – първата ни мисъл при болка

В кои случаи да вземем аулин? Решение ли е при зъбобол? При дисменорея. При главоболие. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *