Херпес на устата, бързо домашно лечение
Успешното лечение на херпес е възможно с народни средства, лечение на генитален херпес с билки

Бързо домашно лечение на херпес на устата с билки

Болезненият и съвсем не безобиден херпес може да бъде “победен” успешно с изпитани рецепти от народните практики. Условието за това е да се действа още при първите симптоми – тогава именно е най-ефективно домашното лечение на херпес.

За лечение на херпес народни целители препоръчват етерично масло от ела, информират от web-zdrav.ru. Достатъчно е да намажете внимателно болезненото място, а след два часа да повторите процедурата отново. Ще усетите леко парене; старайте се да не мокрите проблемното място. Вечерта преди лягане отново намажете. Ако нещата са уловени навреме, можете да се разминете с болезнения и загрозяващ обрив и херпесът ще отзвучи за 2-3 дни. През това време повтаряйте лечението по описаната схема.

Много добър резултат при лечение на херпес дава комбинацията от лайка и прополис. Кипнете билката – 1 чаена лъжичка на чаша вода, и веднага отдръпнете от огъня. Оставете да се запари за 15 минути и прецедете. На чаша лайкова отвара добавете чаена лъжичка 10-процентна спиртна настойка от прополис, смесете хубаво и изпийте. Този чай се пие два пъти дневно в продължение на 3-4 дни. От сместа се взема малко количество за намазване на херпеса, до 2-3 пъти дневно.

Външно и вътрешно приложение за лечение на херпес имат и жълтите листа от слънчогледова пита. Листата се попарват леко и се поставят върху обрива, докато изсъхнат и паднат сами – прави се многократно в рамките на деня. Запарка от слънчогледови листа се пие като чай – супена лъжица цвят на чаша вода.

Ефективно лечение на херпес дава и билката змийско мляко. Взема се наситнена билка – цялото растение с корена, чаша олио и 50 грама пчелен восък. Количеството на билката е толкова, че олиото да го покрива напълно. Олиото и билката се слагат на огъня и се кипват, след което се прибират на тъмно и прохладно място за две седмици. Едва тогава сместа се прецежда през марля. Поставя се билковото олио отново на огъня и към него се добавя пчелният восък. Трябва да се разтопи напълно, но без да се достига до кипене. Прецежда се повторно и се налива в бурканче. Мазилото е готово за употреба; съхранява се продължително време в хладилник.

лечение на херпес
Успешното лечение на херпес е възможно с народни средства

Друго успешно действащо средство за лечение на херпес се прави от чесън, мед и ябълков оцет. Лечението е на две стъпки: при първата болното място се обработва с тампонче, натопено в прясно изцеден сок от чесън. При втората херпесът се намазва с разтвор от мед и ябълков оцет в съотношение 1:1. Редуването на двете стъпки в описания ред се повтаря два пъти дневно. Ако решите да изберете лечение на херпес само с чеснов сок, третирането трябва да е три пъти на ден.

Вижте и ТОВА:

Дайте мнение и Вие тук!

https://www.lekar.bg/2014/07/13/%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%BF%D0%B5%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/

Също и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2014/11/26/%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%BF%D0%B5%D1%81-%D0%B7%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80/

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

хрема

Моментално спиране на хрема. Пресичане на хрема при дете

Как се прави моментално спиране на хрема? Как да спрем хремата за 5 минути? Лесни …

Едно мнение

  1. Даниел Стефанов

    Много полезен,доволен съм и искрено се надявам да ви намирам всеки път

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *