Лекарства за простата от природата

Изследователски екип от университета в Бристъл обяви след мащабно проучване, че доматите трябва да станат задължителен елемент в мъжкото меню. Доматите се истински лекарства за простата от природата.

Десет порции домати в рамките на седмица – и няма нужда от други лекарства за простата в качеството на профилактична програма, уверяват британските учени. Доматите намаляват риска от рак на простатата с 20 процента, ако се консумират редовно и в достатъчно количество.

Проучването за доматите като лекарства за простата обхваща диетите на 1800 мъже, разкриват от medikforum.ru. Статистиката е категорична: доматите намаляват опасността от рак на простатата с 20% и консумацията им засяга както пресния зеленчук, така и продуктите с негово участие: кетчуп, сосове, пюре, дори варени или печени домати.

Благотворното въздействие на тези истински лекарства за простата се дължи на един от компонентите в доматения състав – ликопин. Този каротиноиден пигмет е истинският гард на мъжкото здраве.

Науката отдавна е доказала, че ликопинът е полезен за здравето на простатата в цялост. Сега вече е установено, че десет порции домати за седмица осигуряват защита от рак на простатата, най-разпространения вид злокачествени тумори при мъжете.

“Демир

Една порция се равнява на 150 грама пресни домати или чаша доматен сок, както и на парче пица с доматен сос. Трудно е да убедиш някого, че доматен сок или пица са лекарства за простата; така авторите на изследването препоръчват все пак да се наблегне на пресните домати, тъй като всички останали доматени продукти по правило са доста солени.

лекарства за простата

Доматите – лекарства за простата?

Когато говорим на тема лекарства за простата от природата – има смисъл да споменем и присъствието на плодове и зеленчуци в мъжкото меню. При пет порции плод или зеленчук дневно заболеваемостта от рак на простатата може да се намали с 24%.

Това трябва да се напомня непрекъснато, тъй като много мъже са склонни да се хранят с мазни, пържени и тестени продукти с много сол и захар. Знае се, че увлечението но бързото хранене, в съчетание със стрес и заседнал живот, причинява затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания и рак.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Лекарства за простата от природата

  1. Доматите са в основата на менюто ми.Въпреки това проблемите са налице.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *