Как да се погрижим за здравето си с моркови

Струва ли си да трошите пари за витамини и скъпа козметика за поддържане на кожата, ако в кухнята ви има достатъчно количество моркови?! Предимствата на този зеленчук за здравето са неизброими!

моркови

Менюто с моркови предпазва от куп болести

Как да се погрижим за здравето си с моркови, поучават от medikforum.ru. Менюто с моркови подобрява работата на всички органи и системи в човешкото тяло!

1.Морковите подобряват зрението. Вълшебните моркови са наситени с бета каротин, който се превръща в тялото във витамин А. В ретината витаминът става родопсин – основен зрителен пигмент, необходим за нощното виждане. Бета-каротинът предпазва от възрастова макуларна дистрофия и влошаване на зрението.

2. Предпазват от рак. Изследванията са категорични: консумацията на моркови намалява риска от рак на белите дробове, гърдата и стомашно-чревния тракт. Принос за това имат естествените пестициди в морковите – фалкаринол и фалкариндиол.

Демир бозан за безсъние

3. Забавят стареенето. Бета каротинът е мощен антиоксидант, предотвратяващ увреждането на клетките при метаболитни процеси. Включете моркови в менюто си, ако искате да съхраните клетъчните мембрани здрави – това отлага стареенето.

4. Кожата се съхранява млада. Ако редовно похапвате моркови, вие ще си набавяте необходимите дози бета каротин и витамин А, чрез които кожата ви ще продължава да е еластична и сияйна. По-защитена ще е тя от изсушаване поради слънчевото греене.

5. Мощен антисептик. Менюто с моркови предпазва от инфекциозни процеси във вътрешните органи.

6. Предотвратява сърдечни заболявания. Диетата, наситена с каротиноиди, гарантира нисък риск от сърдечно-съдови заболявания. Чрез моркови смъкваме холестериновите стойности в кръвта, тъй като разтворимите влакна от структурата им се свързват с жлъчните киселини и ги извеждат от тялото.

7. Очистват организма. Витамин А, набавен чрез консумацията на моркови, съдейства на черния дроб да изведе от тялото токсините и да редуцира количеството на отработените жлъчни сокове и мазнини.

8. Чрез моркови – към здрави зъби и венци! Пресните моркови чистят зъбите и устната кухина не по-зле от паста за зъби. Освен това те стимулират отделянето на слюнка, която не позволява развитието на опасни бактерии.

9. Предотвратява инсулти. Яжте моркови, ако искате да сте по-малко застрашени от инсулт, такава е препоръката на учени от Харвард.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *