въшки
Работят ли домашните рецепти срещу главови въшки?

Каква е опасността от главови въшки?

Заблуждавате се ако мислите, че съвременните медикаменти лесно се справят с главовите въшки. Американски лекари обявиха, че има ново поколение паразити – на практика всички аптечни средства са безсилни срещу тях!

Най-новите изследвания потвърждават, че мутиралите въшки наистина са устойчиви срещу повечето препарати, известни в практиката. Разпространението на главовите въшки съвсем не е невинна история; в много случи децата, които най-често са жертви на паразитите, пропускат учебни занятия заради адския сърбеж и вторичните инфекции. В някои страни процентът на заразените деца за един сезон достига до 10%, описват от zdorovieinfo.ru.

Устойчивостта на новите популации въшки към лекарства е резултат от прилагането на постоянни способи за унищожаването им. Генетиците наричат това “устойчивост към нок-даун-ефекта на препаратите”. Мутирайки, главовите въшки на практика са недосегаеми.

Професорът по химия и токсикология Джон Кларк разширява проблема по следния начин: за 20 години не само главовите въшки, но голям брой насекоми са станали практически 100% устойчиви към химическите средства. За професор Кларк от Масачузетския университет това е истинска катастрофа.

В началото на 90-те години на миналия век лекарствените продукти на основата на перметрин са били широко рекламирани като сигурно средство за борба с главовите въшки. Механизмът на лекарството “изключва” нервната система на паразита. Проблемът за борбата с главовите въшки всъщност е продължение на битката с тези паразити след Втората световна война, когато за унищожаването на въшки по тялото се прилага ДДТ.

Главовите въшки са един вид по-високо стъпало във войната между човека и болестотворните насекоми. Подценяването му на практика дава възможност на паразитите да се приспособят към препаратите – оръжие на човека.

Дайте мнение и Вие тук!
въшки
Работят ли домашните рецепти срещу главови въшки?

Според статистиката 88% от паразитите, изследвани в 32 области на Америка и Канада, имат защитна мутация и познатите химикали не ги унищожават.

Същността на защитната мутация се изразява в устойчивост на нервните влакна, върху които препаратите на основата на перметрин изобщо не въздействат.

Остава открит въпросът – работят ли домашните рецепти срещу главови въшки?!

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

лечение на алкохолизъм лекарства билки клиники

Отвращаване от алкохол и лечение на алкохолизъм в домашни условия

Явно, бързо и тайно лечение на алкохолизъм в домашни условия. Видове ефикасно лекарство против алкохолизъм. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *