съпрузи
Двамата съпрузи починали в един и същи ден, хванати за ръце

Съпрузи починаха в един ден след 62 години брак

Американски пенсионери съпрузи починаха в един ден след 62 години брак. Историята им е потвърждение в реалността на метафоричната клетва “Докато смъртта ни раздели”.

съпрузи
Двамата съпрузи починали в един и същи ден, хванати за ръце

Паралелна смърт без насилствен елемент – от старост и болест, при това в съпружески синхрон, наистина е възможна, описват от medikforum.ru. Двамата съпрузи Дон и Максин Симпсън от Калфорния живели заедно като в приказките – дълго и щастливо, цели 62 години. В залеза на живота си и Дон, и Максин страдали от типични за възрастните болести и починали в един и същи ден.

Щастливите съпрузи често казвали на децата и внуците си, че съдбата ги е избрала да преживеят много житейски радости и че на финала няма да ги остави един без друг. Възрастните съпрузи започнали да боледуват почти по едно и също време. Дон паднал и счупил шийката на бедрената си кост, което го обрекло на залежаване. Както е известно, подобни счупвания в старческа възраст са смъртоносни. Максин, която имала онкологично заболяване, по същото време получила метастази и започнала да се влошава.

съпрузи
Дон и Максин – съпрузи с 62-годишен брак, започнали да боледуват по едно и също време

След инцидента, при който получил счупване, Дон бил настанен в болница. Усилията на лекарите били безполезни и състоянието на възрастния човек постоянно се влошавало. В същата болница гаснела и Максин. Когато преценили състоянието на Дон като безнадеждно, лекарите предложили на семейството да го изпишат. По молба на страдащия пациент обаче било уредено той да бъде преместен в стаята на съпругата си. Така верните съпрузи отново били заедно, вече за последен път.

Двамата старци били в съзнание и знаели, че животът им изтича капка по капка. Персоналът минавал край стаята им на пръсти и всички били свидетели на това как умиращите съпрузи се държат за ръце. Звучи като сълзлива мелодрама, но историята си е съвсем истинска!

Дайте мнение и Вие тук!

Внучката на двамата съпрузи – Мелиса, била край тях в последните им дни. Първа починала Максин. По молба на Дон тялото й било оставено за няколко часа в стаята, преди да бъде отнесено в моргата. Когато санитарите дошли да го приберат, последната си глътка въздух поел и Дон. Неутешимата Мелиса през сълзи разказала, че е била ням свидетел на този житейски финал: когато старост и болести затварят книгата на един щастлив, дълъг цели 62 години съпружески живот.

Инженер Дом Симпсън срещнал хубавата Максин на една от площадките за боулинг в калифорнийския град Бейкърсфилд. След сватбата двамата съпрузи пътували много по света. Осиновили и отгледали две момчета – свои деца не успели да родят.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

шведска горчивка

Чудото шведска горчивка на Мария Требен. За какво помага? Противопоказания

Какво лекува шведска горчивка? Противопоказания. Мнения за рецептата на Мария Требен. Компрес с шведска горчивка …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *