хлорирана вода, трихалометани, хлорамини

Хлорираната вода убива с трихалометани или хлорамини

ПИЕНЕТО на хлорирана вода, къпането и дори разходката край басейни, пълни с нея, увеличава риска от появата на рак и води до свръхпроизводство на свободни радикали, които ускоряват стареенето.

Такава вода стимулира артериосклерозата на коронарните артерии и гениите мутации, предизвиква спонтанни аборти при жените, повишава нивото на лошия холестерол и втвърдява артериите.

Вдишване на водни пари, инхалацията, контактът на кожата с вода и директното поглъщане провокират меланомите и рака на пикочния мехур. Откритията са на група американски учени и 12 испански болници, онкологични центрове и университетски департаменти по клетъчна и молекулярна биология.

ХЛОРЪТ ВЪВ ВОДАТА унищожава напълно лечебната млечнокисела бактерия Lactobacilus Acidophilus, предупреждават от Института по функционална медицина в град Гиг Харбър, Вашингтон.

Тя е свпъхполезна, защото воюва срещу различни болестотворни патогени -микрококи, клостриди, някои бактерии и гъби като Саndida Acidophilus си сътрудничи с 1, 35 до 1, 58 г имуноукрепващи организми, живеещи в дебелото черво, където се трудят 60% от имунните клетки в тялото.

Добрата бактерия е дори по-силна от модерната напоследък Lactobacilus Bulgaricus. Във водата хлорът се свързва с органичните замърсители и така произвежда токсичните трихалометани или хлорамини. Сред трихалометаните са карциногенният хлороформ и въглеродният тетрахлорид.

Колкото повече органична материя (листа, клонки и т. н. ) има във водата, толкова повече тя се насища с трихалометани и се ПРЕВРЪЩА В ОТРОВА – разяснява онкологът Алфредо Карато от испанската болница в град Елче.

При изследване на 5000 бременни от Фонтана, Уолнът Крийк и Санта Клара, Калифорния, здравното министерство на САЩ установява още един шокиращ факт. С 9, 5% скача рискът от спонтанен аборт при жените, които пият повече от 5 чаши дневно чешмяна вода, съдържаща над 75 ррb (милиардни части) трихалометани.

49 микрограма трихалометани на 1 литър вода са напълно достатъчни, за да се развие рак на пикочния мехур, алармират онколозите от Националния онкологичен институт в Бетесда, Мериленд, Департамента по онкология в Централната болница на Елче,

Дайте мнение и Вие тук!

Департамента по клетъчна и молекулярна биология към Института за медицински изследвания в Барселона и още 9 други медицински и научни центрове в Испания. “Водата е опасна не само като течност за пиене, но и при къпане и плуване в нея”, твърдят Манолис Кугевинас от Института за медицински изследвания в Барселона и Кенет Кантор от института в Бетеселона и Кенет Кантор от института в Бетесда, САЩ.

Вижте и ТОВА:

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

https://www.lekar.bg/2016/06/30/%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *