озонотерапия при дискова херния мнения
озонотерапия дискова херния цени

Мнения за озонотерапия. При дискова херния и др. Има ли противопоказания?

Чрез озонотерапия може да лекуваме дископатия и дискова херния

Какво представлява озонотерапия? Това е сред най-качествените нови форми на лечение за редица заболявания. Най-приложима и с отлични резултати обаче е при дископатия и дискова херния. При озонотерапия се използва медицински озон, който притежава мощни лечебни свойства, дължащи се на силните му окислителни свойства.

Дисковите хернии се появяват вследствие на травма, която уврежда част от т.нар. фиброзен пръстен. Много често контузиите се получават заради неправилно вдигане на тежести, усукване на тялото или извършено по-рязко движение, в катастрофи на пътя, както и при перманентни физически натоварвания на работа. Не са един и два случаите, в които болката идва от нищото – дори и от заседелия начин на живот. Повече подробности за използването в този случай можете да намерите в подробния ни материал по темата ТУК: Озонотерапия при дискова херния. Как се прави?

Като неоперативно лечение озонотерапия е желана предимно от младите, които са поразени от това неприятно и инвалидизиращо заболяване. Мисълта за оперативна намеса не е желана от никого, след като съвременната медицина предлага ефикасни методи като този.

Въвеждането на озон в организма става чрез разтваряне във физиологичен разтвор или директно в кръвта на пациента. Това подсилва трофическите процеси в органите и тъканите, води до нормално функциониране на хормоналния фон и стимулиране на имунитета.

Озонотерапия действа добре на организма, защото осигурява цялостно прочистване, оздравяване и тонизиране. Изследванията сочат, че озонът почиства артериите и вените, а освен това подобрява кръвообращението.

озонотерапия при дискова херния
Чрез озонотерапия може да лекуваме дископатия и дискова херния

Къде да си направим озонотерапия

Най-престижната клиника за озонотерапия е на д-р Людмил Димитров. Тя се намира в Пловдив на ул. Брезовска 34. Но има и страшно много други медицински центрове, включително и в София, които можем да препоръчаме. Ето най-популярните клиники и специалисти:

  • Клиника Кортекс
  • Д-р Таня Дончева
  • Д-р Радослав Тошков
  • Д-р Димитър Лазаров
  • Медицински център “Интегративна медицина”
  • МЦ “Свети Стилиян” Варна
  • УМБАЛ „Дева Мария” – Бургас

Това са най-търсените клиники, центрове и доктори, които предлагат озонотерапия за дискова херния.

Дайте мнение и Вие тук!
Мнения за озонотерапия

Вижте мнения и оставете и своя отзив ТУК в нашия форум за коментари!

Цена на озонотерапия

Най-често една процедура по озонотерапия струва около 80 лв. Но клиниките предвиждат различни отстъпки и често отпускат ваучери, така че цената може да падне на 70 лева и дори да отиде на 56, ако си направите проучването добре и ако имате късмет. В бъдеще вероятно тези цени ще отидат нагоре с оглед на това, че влизаме в световна финансова криза, а после те никога няма да бъдат намалени, но към юли 2022 година ситуацията стои по този начин.

Неслучайно наричат озонотерапията универсалният лечебен метод на ХХI век. Тя има връзка и с дисковата херния. Вижте ТУК:

Дискова херния: Лекарства и обезболяващи хапчета. Магнезиев гел, санаториуми и лечение

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

дексаметазон

Дексаметазон на ампули и таблетки. Мнения, кога, как?

Какво е дексаметазон. Капки за очи. Ампули. За инхалации. При бронхит. При ларингит. Други респираторни. …

4 Мнения

  1. Василева

    Доволна съм от процедурата по озонотерапия при дискова херния, която ми направи д-р Таня Дончева. Имам сериозно подобрение след това. Тя обясни, че чрез озона се продухват един вид така наречените интервертебрални дискове и така става лечението. За нея има само добри мнения, ако се поровите.

  2. Ходил съм на лечение с озонотерапия при дискова херния в Медицински център д-р Людмил Димитров, който е в Пловдив на улица “Брезовска”. Там ми направиха процедурите и сега мога да клякам, да се изправям и т.н. Този метод е много добър и докторите си ги бива!

  3. Стоил Панов

    Хората много се интересуват от озонотерапия за дискова херния, какви цени се искат. Ами около 80 лева е, но правят промоции, като цената пада до 70 лева на процедура. А също и някои клиники дават ваучери за зарибяване, с които може да се падне до цена 56 лева. Такива ваучери даваха навремето от ОМЕД, но сега не знам дали важат. Трябва да питате.

  4. Ruska Zakuska

    В София е хубав кабинетът по озонотерапия и плазмотерапия на д-р Димитър Лазаров, който се намира в Люлин. Но има и други места, на които се прави, например в “КОртекс”, при д-р Радослав Тошков, както и в медицински център “Интегративна медицина”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *