вода за лице
вода за лице, миене на лицето

Коя вода е най-добра за миене на лицето?

Как да изберем добра вода за лице. Специалистите съветват да отчитате спецификата на кожата си при миене на лицето, но поне веднъж седмично е редно да си устройвате горещо миене.

Тази процедура е добра за всеки тип кожа, стига да нямате проблеми с кръвоносните съдове на лицето.

При горещо миене на лицето плакнем последователно с гореща и студена вода, описват от medikforum.ru. Тази практика е забранена в случай че имате разширени капиляри, разположени близо до повърхностните слоеве на кожата. Ако можете да понесете този тип миене на кожата, той ще ви освободи от вроговени и мъртви клетки. Но не по-често от веднъж седмично!

Да практикувате всекидневно миене на лицето с гореща вода е опасно за кожата. Тази практика прави кожата отпусната. Козметолозите обясняват, че поради високата температура кръвоносните съдове се разширяват, кожата почервенява и стават видими разширените й пори.

И студената вода е опасна при постоянно миене на лицето “по спартански”. Популярното мнение за големи ползи от миенето със студена вода не се отнася за лицето. Ако навикът ви за миене на лицето е свързан с предпочитания към студената вода, трябва да знаете, че тя кара кожата да остарява преждевременно. Това се случва, защото под действието на ниските температури порите се свиват, намалява отлагането на мазнини и кожата губи еластичността си. При тези условия за миене на лицето е разбираемо защо така бързо се появяват и бръчките. Особено вредно е студеното миене на лицето при суха кожа.

Дайте мнение и Вие тук!

При избора на вода за миене на лицето специална роля играят и качествата й “твърдост-мекост”. Всяко миене на лицето с твърда вода според козметолозите е крайно неблагоприятно, докато меката вода е оптималният вариант.
Специалистите не случайно мислят по този начин. Твърдата водопроводна вода при миене на лицето провокира лющене и възпаления от дерматологично естество, които голяма част от градските жени изпитват лично. Истински убиец е водопроводната вода за лицата със суха кожа, особено ако тя е и с по-висока чувствителност.

миене на лицето
Изберете си най-подходящата вода за миене на лицето!

Проблемът с избор на подходяща вода за миене на лицето не е толкова сложен, колкото изглежда! Щадяща, мека вода за миене на лицето може да се направи в домашни условия – при това много лесно!

Ето как да си направите у дома мека вода за миене на лицето: единият вариант е да преварите няколко литра вода и в рамките на 2-3 дни да я използвате само за миене на лицето. При другия е достатъчно да добавите към вода от водопровода омекотители. Чудесна работа тук върши хлебната сода – на литър вода се добавя четвърт чаена лъжичка сода. Върши работа и борна киселина от аптеката – половин чаена лъжичка на литър вода. Добра добавка е и глицеринът – една супена лъжица на литър вода. Опитайте!

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *