Кои са най-ефективните капки за разхлабване? Добри ли са Дулколакс?

Добри капки ли са „Дулколакс“? Страдащите от запек все още предпочитат народната медицина пред използването на капки за разхлабване

Колики и запек могат да бъдат преодоляни с капки за разхлабване, макар те да не са сред най-популярните средства за лечение на подобни проблеми в България. Поне това сочат социологическите проучвания на фармацевтичните компании. Хората предпочитат редица други опции под формата на слабителни, а най-често прибягват и към народната медицина.

Най-популярните капки за разхлабване у нас са „Дулколакс“ – пият се по 20 капки на вечер и всеобщото мнение е, че действат добре. Ефектът им е поразяващ и гарантиран – стимулира чревната перисталтика и омекотява изпражненията.  Дефекацията се улеснява максимално в рамките на 8-12 часа.

Пазарът предлага и доста други варианти, с които може да се сдобиете без лекарско предписание, но нашият съвет е винаги преди да закупите каквото и да било, да се допитате до личния си лекар. Важно е да се знае какви точно са симптомите на неразположението ви и колко е сериозен запекът, който ви мъчи. Не искаме да звучи тревожно, но може да се окаже, че е предизвикан от възпаление на апендисита, изостряне на язвена болест, възпаления на стомаха или кръвоизливи. Хубаво е да изключите възможно най-рано подобни страшни прогнози.

“Фигурин
капки за разхлабване

Ефектът на всички капки за разхлабване стимулира чревната перисталтика
и омекотява изпражненията

Заседналият начин на живот, както и стресът, също оказват влияние на организма и водят до запичане. Консумацията на определени храни и напитки успоредно с ползването на капки за разхлабване ще подсили свойствата им и ефектът ще бъде още по-желан.

В списъка на тези храни попадат:

Студен компот, айрян, сурови плодове и зеленчуци, съдържащи целулоза(цвекло, репички, домати, магданоз, копър, зеле), сливи, вишни, кайсии, ябълки, фурми, грейпфрути, нарове, круши, малини….

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *