капки за разхлабване
Ефектът на всички капки за разхлабване стимулира чревната перисталтика и омекотява изпражненията

Кои са най-ефективните капки за разхлабване? Добри ли са Дулколакс?

Добри капки ли са „Дулколакс“? Страдащите от запек все още предпочитат народната медицина пред използването на капки за разхлабване

Колики и запек могат да бъдат преодоляни с капки за разхлабване, макар те да не са сред най-популярните средства за лечение на подобни проблеми в България. Поне това сочат социологическите проучвания на фармацевтичните компании. Хората предпочитат редица други опции под формата на слабителни, а най-често прибягват и към народната медицина.

Най-популярните капки за разхлабване у нас са „Дулколакс“ – пият се по 20 капки на вечер и всеобщото мнение е, че действат добре. Ефектът им е поразяващ и гарантиран – стимулира чревната перисталтика и омекотява изпражненията.  Дефекацията се улеснява максимално в рамките на 8-12 часа.

Пазарът предлага и доста други варианти, с които може да се сдобиете без лекарско предписание, но нашият съвет е винаги преди да закупите каквото и да било, да се допитате до личния си лекар. Важно е да се знае какви точно са симптомите на неразположението ви и колко е сериозен запекът, който ви мъчи. Не искаме да звучи тревожно, но може да се окаже, че е предизвикан от възпаление на апендисита, изостряне на язвена болест, възпаления на стомаха или кръвоизливи. Хубаво е да изключите възможно най-рано подобни страшни прогнози.

капки за разхлабване
Ефектът на всички капки за разхлабване стимулира чревната перисталтика
и омекотява изпражненията

Заседналият начин на живот, както и стресът, също оказват влияние на организма и водят до запичане. Консумацията на определени храни и напитки успоредно с ползването на капки за разхлабване ще подсили свойствата им и ефектът ще бъде още по-желан.

Дайте мнение и Вие тук!

В списъка на тези храни попадат:

Студен компот, айрян, сурови плодове и зеленчуци, съдържащи целулоза(цвекло, репички, домати, магданоз, копър, зеле), сливи, вишни, кайсии, ябълки, фурми, грейпфрути, нарове, круши, малини….

За Антон Василев

Прочети още

Еспумизан при колики за бебе, Комфорт, саше, Л, Изи

Ето как Еспумизан Л, Комфорт, саше и капки за бебета помагат при газове и подут корем!

Топ свойства, действие при колики и запек и приложение. Еспумизан Л (капки). Еспумизан Комфорт. Еспумизан …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.