сърбеж на лицето
При остър сърбеж на лицето е възможно да се касае за заболяване

Дебне ли заболяване при сърбеж по лицето? Зачервяване на кожата

Aко имате сърбеж по лицето и зачервяване на кожата, възможно е да се касае за скрито заболяване

Какви опасности ни грозят при появата на сърбеж по лицето? На всеки се случва да го засърби дадена част от тялото, но ако това се случва перманентно, може би е добра идея да се консултирате със специалист. Твърде вероятно е кожата да се опитва да ви сигнализира за проблем.

Честият сърбеж не винаги е знак и за нещо лошо. Много хора просто имат суха и чувствителна кожа, но има ситуации, в които ще трябва да обърнете повече внимание на здравето си.

Посещението при дерматолог е задължително, ако получите перманентен сърбеж по лицето. Псориазис, алергичен дерматит, себеорея, екзема, контактен дерматит, атопичен дерматит и псевдоалергия са все диагнози, които са породени от натрапчив сърбеж, зачервяване на кожата и мехури.

Симптомите може да са еднократни, но може и да са периодични. Може да използвате глюкокортикоиден мехлем или антихистаминна таблетка, за да овладеете възпалението.

Дайте мнение и Вие тук!
сърбеж на лицето
При остър сърбеж по лицето е възможно да се касае за заболяване

Само посещението при специалист обаче ще установи дали в случая се касае за определено вещество, към което сте алергични, или имате по-задълбочено заболяване. Най-вероятно ще се наложи да ограничите ползването на козметичните средства едно по едно, така че да разберете кое предизвиква проблемите и да се ориентирате към по-качествени и натурални продукти.

Подобен кожен проблем може да има и психически последствия – не го игнорирайте като лек и незначителен! Подминаването му често води до недоспиване, стрес, спад в самочувствието и цялостна липса на увереност. Застраховайте се и вземете мерки във възможно най-ранен стадий.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Водещите шампоани против косопад,

Какъв шампоан против косопад да вземем? С чемерика, Низорал, Здраве и др.

Водещите шампоани против косопад, причини и начини за лечение. Шампоан с чемерика, Низорал, ампули, Алпецин …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *