корени от шипка, чай за лечение на бъбреци
Корени от шипка топят камъните в бъбреците

Корени от шипка. Чай от тях разгражда камъни в бъбреците

С чай от корени от шипка ще успеете да разградите камъните в бъбреците си максимално бързо

Знаете ли, че с корени от шипка може да подпомогнете доста солидно здравословното състояние на организма си в редица случаи? Шипката е любима билка на много поколения и едва ли има някой, който да не е опитвал приготвения й от корените й чай. Какво е приложението му всъщност и има ли нещо ново, с което може да ви изненадаме като информация.

С корени от шипка се получава наистина вкусен и примамливо червен на цвят чай. Освен, че е доказано успокояващото му действие при ежедневна и обикновена употреба, доста полезно се проявяват свойствата му й при жлъчно-каменна болест.

Как да го приготвим?

Трябва да знаете, че корените се режат още докато са съвсем пресни, след което се остават за сушене. За да получите вкусния чай са нужни само 1-2 супени лъжици настъргани корени, които да бъдат оставени да се варят за 20-ина минути в близо литър вода.

Лекарите съветват да се пие по 3-4 пъти на ден на гладно, за да има пълен ефект над камъни в жлъчката или бъбреците. Изследванията показват, че с корени от шипка камъкът среща сериозна отпора и противодействие. Той бързо попива влагата и лека-полека се разгражда, за да изчезне напълно накрая.

Дайте мнение и Вие тук!
корени от шипка, чай за бъбреци
Корени от шипка топят камъните в бъбреците

Бъбречните заболявания са често срещна проблем и съществуват доста лекарства и билкови отвари, които се препоръчват в подобни случаи. Ако проблемите са ви хронични, не пречи да опитате и лечение с корени от шипка. Това безспорно това е една от най-изпитаните рецепти за болни бъбреци.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2014/11/14/%D0%B1%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0/

За Антон Василев

Прочети още

камъни в бъбреците лечение

Камъни в бъбреците – как да се освободим от тях?

Камъни в бъбреците – причини, симптоми и лечение. Разбиване Камъни в бъбреците е един често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *