подмладяване на организма
Възможно ли е подмладяване на организма с ибупрофен?

Открито ли е хапчето за подмладяване на организма?

Лекарственият препарат ибупрофен е познат на милиони хора по цял свят. Изненадващо звучи съобщението, че вероятно това може да бъде хапчето за подмладяване на организма!

Ибупрофенът е простичък и евтин начин за борба срещу токсичните ефекти на хроничните възпаления, обясняват от medikforum.ru. Именно овладяването на възпаленията е подход за забавяне стареенето или дори в някои отношения – за подмладяване на организма. Такава теза огласиха неотдавна британски учени от университета в Нюкасъл.

Обичайната практика е ибупрофенът да се използва не като хапче за подмладяване на организма, а като лекарствен продукт с болкоуспокояващо и противовъзпалително действие. Сега се оказва, че лекарството е ефективно и в борбата с преждевременното стареене благодарение на способността му да овладява артрита.

Британските учени доказват в изследването си пряката връзка между хроничните възпаления, причинени от свръхактивна дейност на имунната система, ускореното стареене и свързаните с него болести, а така също и със съкращаването на продължителността на живота.

Възможно ли е да се открие “антидот” за стареенето; да се намери начин за подмладяване на организма? Британският отговор е положителен. Групата от Нюкасъл докладва за поредица свои експерименти, които защитават тезата за ролята на ибупрофена за подмладяване на организма.

Чрез опити с лабораторни мишки нагледно се показва как ибупрофенът намалява въздействието на възпалителните процеси и по този начин забавя процесите на стареене, т.е. организмът получава шанс по-дълго да функционира в добра кондиция. Да се подмладява във времето. Авторите на студията са убедени, че по този начин биха се наблюдавали процесите и при хората. Колкото по-ниски в организма са показателите на възпалителните процеси, толкова по-бавно би се развивало стареенето.

подмладяване на организма
Възможно ли е подмладяване на организма с хапче?

Британските учени не крият желанието си да докладват за универсално хапче, което може да постигне подмладяване на организма. В случая все пак става дума само за мишки, при които са се развивали възпалителни процеси.

Дайте мнение и Вие тук!

Не е известно дали ибупрофенът ще даде подобен ефект и в случаите, когато обектите на изследване нямат възпаления и остаряват с обичайната за вида си скорост. Разочароващо е, но по-добре да знаем истината: ибупрофенът все пак не е хапчето на човечеството за подмладяване на организма.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2015/02/18/%D0%B8%D0%B1%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D0%BD/

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Изопринозин на сироп или таблетки. Схема. Има ли вреда?

Изопринозин на сироп или таблетки. Схема. Има ли вреда?

По каква схема се дава Изопринозин сироп? Прием за деца. Дозировка на таблетки. Каква вреда …

Едно мнение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!