Какво ни води до алергия от антибиотик?

Алергия от антибиотик се проявява често заради неблагоразумието на пациентите

Получаването на алергия от антибиотик е изключително опасно и рисковано. Ето защо е необходимо винаги да имате едно наум, когато посягате към изписаните ви лекарства. Или най-вече, когато прецените на своя глава да използвате помощта им. Тогава може да станете жертва на собственото си неблагоразумие.

Никога не забравяйте, че без лекарско предписание изобщо не е оправдано използването на антибиотици. Много хора си внушават, че ако ги ползват „профилактично“, ще се застраховат от настинки и всякакви заболявания. Това е мит, който може сериозно да рефлектира на здравето ви!

Алергия от антибиотик е основната опасност, която дебне в такива случаи. Те варират от леки до много тежки. Специалистите отчитат, че алергизирането на организма налага намесата на още по-силни противодействащи препарати – кортикостероидите, които потискат имунната система и индивидът пак се разболява от нови инфекции. Стига се до нова употреба на антибиотици и се получава един затворен кръг, от който човек трудно се измъква.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Ако искате да избегнете появата на алергия от антибиотик, не допускайте основната грешка – предозирането. Заблуждението, че с увеличаване на дозата по-бързо и по-ефикасно ще се убият бактериите, може да доведе до резистентност.

Научно доказано е, че антибиотиците нарушават и чревната микрофлора, с което пък пречат на нормалните метаболитни процеси – това води до чувството за постоянен глад.

алергия от антибиотик

Може да развиете алергия от антибиотик, ако действате без съветите на лекар

Няма правило колко пъти годишно може да се пият антибиотици – всичко е по преценка на лекаря. Но винаги се консултирайте предварително и така ще избегнете излишните проблеми.

Погледнете и ТУК:

Народни лекарства против алергия

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *