лекарства за ишиас
Лекарства за ишиас много, кое е най-сигурното?

Лекарства за ишиас (народен опит)

Народната медицина препоръчва доста рецепти за настойки, мазилки и раздвижвания, които на практика са част от изпитания арсенал от лекарства за ишиас.

Идеята е чрез комбинирано въздействие да се освободи “прищипаният” нерв и да се въздейства на проблемното място противовъзпалително и болкоуспокояващо.

Важни са физическите упражнения, може би равностойно на всякакви лекарства за ишиас. Препоръчва се да се хванем с две ръце за удобно, високо място (лост) и да се “наберем” колкото успеем на мускули, а после рязко да се отпуснем. При това внезапно отпускане е възможно нервът да се освободи и кошмарната болка в кръста да започне да отминава.

По-сигурни са мазилките сред всички лекарства за ишиас. Помага блатният ледум (ledum palustre), препоръчват от web-zdrav.ru. Две супени лъжици суха билкова маса се заливат с пет супени лъжици зехтин. Съдът, в който е сместа, се похлупва плътно и се поставя за 12 часа върху много слаб огън. Оставя се да изстине и се прецежда, след което билковото масло е готово за втривания върху болната точка.

Черната ряпа дава едно от популярните лекарства за ишиас. Почистваме ряпата и я настъргваме на ренде, след което получената маса разстиламе върху памучен или ленен плат на тънък пласт. Покриваме с още един слой тъкан и с този компрес си увиваме кръста. След това поставяме парче пергаментова хартия или хартия за печене и увиваме допълнително с вълнен шал. Държим компреса толкова дълго, колкото можем да понесем.

Суровата ръжена питка е също сред практикуваните лекарства за ишиас. Изглежда странно: какво ще излекуваш със сурово тесто?! Но помага! Замесва се тесто от ръжено брашно, без мая. Оставя се да престои на топло, покрито със стреч фолио. Когато усетите кисел дъх, разточвате пласт с дебелина 1-2 см и го поставяте върху парче памучен плат. С този тестен компрес на кръста лягате да спите. Препоръките на народните целители са за десет последователни процедури.

Дайте мнение и Вие тук!
лекарства за ишиас
Лекарства за ишиас много, кое е най-сигурното?

Добър ефект има още една рецепта от народните лекарства за ишиас – вана с хрян.

За нея са необходими 50-70 грама настърган хрян.

Завързват се в парче марля и се потапят в пълната с топла вода вана.

Температурата трябва да е 35-37 градуса. Престоят в такава вана е 10-15 минути; взема се вечер, лечебният курс включва 12-14 вани.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

хрема

Моментално спиране на хрема. Пресичане на хрема при дете

Как се прави моментално спиране на хрема? Как да спрем хремата за 5 минути? Лесни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *