Начало > Билки > Домашно лечение на копривна треска
Уртикария, копривна треска, лечение с билки

Домашно лечение на копривна треска

Неприятната копривна треска представлява мъчителен обрив с мехурчета, който се появява след приема на някои храни и лекарства. Така реагира организмът в отделни случаи и при ухапвания от насекоми.

Учени отбелязват, че белезите на копривна треска се появяват и при някои паразитни зарази, при злокачествен процес, който не се е проявил по друг начин, при хепатит. Те изглеждат като следите от копривата, откъдето идва и името на тази треска. В такива случаи копривна треска имаме внезапно, често и без конкретна причина, описват от medikforum.ru.

В доста от случаите обривът преминава сам след няколко часа. Медицината предлага облекчаване на симптоматиката при хроничните състояния. Използват се антихистаминови лекарствени продукти, но те не повлияват всички случаи.

Народната медицина също предлага рецепти за лечение на копривна треска в домашни условия. Трябва предварително да се приеме, че тези рецепти повлияват единичните случаи и ги облекчават, подчертават от web-zdrav.ru. Но при всички случаи повтарящите се състояния изискват консултация с лекар и евентуално изясняване на причината за пристъпите на копривна треска.

Все пак рецептите с билки дават възможност да се постигне по-лесно понасяне на тези пристъпи. Продължителната комбинирана терапия дава резултат при доста пациенти, но при спазване и на хранителна диета и в някои случаи с прием на антихистаминови препарати.

копривна треска, лечение с билки
Целината помага при копривна треска

При копривна треска помага…копривата! Снопче коприва – цялото растение с корените – се измива и се слага в емайлирана тенджера със студена вода. Слагаме на огъня и оставяме да ври пет минути, след което отварата се охлажда на стайна температура.

Прецеждаме и използваме за обливане на местата с обриви. Процедурата се повтаря няколко дни. За по-силен ефект с коприва се работи и вътрешно: от същата отвара се пие три пъти дневно по 1/3 чаша половин час преди хранене.

През пролетта може се яде прясна млада коприва: вземат се само нежни връхчета, които не парят; стриват се с малко сол, докато пуснат сок. Изяждаме копривеното пюре сурово.

Дайте мнение и Вие тук!
копривна треска
Симптомите на копривна треска имат различна природа

Целината също повлиява добре симптоматиката при копривна треска. Лечението на копривна треска с целина продължава две години; за толкова време може успешно да се преодолее при доста пациенти не само копривна треска, но и псориазис и екземи.

Външно се прилага кашица от стрити листа и корен. Паралелно с това се пият по две супени лъжици пресен сок от целина три пъти дневно.

Кашичка от счукани листа и корен, смесени в пропорция 1:1 с краве масло, се прилага при туберкулоза на кожата.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Чудесна работа върши и лекарството ФОРТЕКАЛ!

https://www.lekar.bg/2015/06/26/%D1%83%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-2/

За Марта Савова

Прочети още

Имуностимулиращи лекарства за възрастни

Имуностимулиращи лекарства за възрастни. Български имуностимулатори за деца. Имуномикс и др.

Кои са най-добрите имуностимулиращи лекарства за възрастни. Кои български имуностимулатори за деца да изберем? Как …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!


АБОНИРАЙ СЕ!