камъни в бъбреците билки
При камъни в бъбреците си пригответе лек от диня

При камъни в бъбреците – рецепти на Петър Дънов

Рецептите на Петър Дънов за камъни в бъбреците

1. Най-лесният и ефикасен начин за изкарване на камъните от бъбреците: в половин кофичка кисело мляко се слагат 20 стръкчета ситно нарязан магданоз. Изяжда се вечер 30 мин. преди храна. Процедурата се повтаря докато камъкът излезе.

2. Изкопава се корен от дрян, тънък като свещ и дълъг един метър. Накълцва се на ситно и се слага в 2 л вода. Вари се 30 минути. След това се оставя да изстине и се прецежда. Пие се по 1 кафена чашка 3 пъти на ден. Рецептата е толкова ефикасна, че изкарването на песъчинките не се усеща.

3. Билката брош се смила на брашно и 3 сутрини на гладно се взема една равна чаена лъжица с малко мед или кисело мляко за по-лесно преглъщане. Два дни се почива и 3 дни се взема лекарството. След месец проверявате дали са изхвърлени камъните. Ако са останали песъчинки, продължавате лечението.

4. В три чаши непреварено мляко се сипва една чашка стрити семена от лен. Слага се да ври докато остане само 1 чаша. Прецежда се и в продължение на 5 дни се пие по 1 чаша. Възможно е да почувствате болка, което означава, че се разтварят камъните и пясъкът. След това болките отшумяват и настъпва облекчение. След една година лечението се повтаря.

5. Най-бързият начин за изчистване на камъните е като в 3 л вряла вода се слагат 3 суп. лъжици ленено брашно. Ври 10 мин. и след изстиване се добавят 2 лимона и 3 лъжици мед. Пие се 20 мин. преди ядене 3 пъти дневно по 1 винена чаша в продължение на 3 месеца, като камъните излизат без да усетите.

6. В 1 л вода се слагат 3 суп. лъжици ечемик и една овес. Сместа се вари, докато остане половината. Пие се 3 пъти дневно преди ядене в продължение на 3 месеца.

Дайте мнение и Вие тук!
камъни в бъбреците билки
При камъни в бъбреците си пригответе лек от диня

7. Средно голяма диня се срязва на две половини. Посипва се обилно със захар. Слага се във фурната и се пече до свиване на кората. Полученият сок се прецежда през марля и се пие 3-4 пъти дневно преди ядене. Ако с първата опечена диня не изхвърлите камъка и пясъка, то процедурата се повтаря.

8. За почистване на пясък се използва малка диня (1.5 кг) и се отрязва отгоре и се налива 100 г зехтин. С лъжица се разбърква добре и след това се изяжда наведнъж. Лежите в леглото 90 минути.

Как да се храним при бъбречни проблеми, четете още ТУК:

Камъни в бъбреците – как да се освободим от тях?

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Ползи от аспержи.

Аспержи, бели, зелени и др. – топ рецепти за готвене+ползи за лечение

Консумацията на бял хляб рязко е намалена през последните 20 години

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *