Остеохондрозата не е несериозна болест

Почти 80 на сто от населението на Земята страда от това заболяване, чиито най-опасни последици са дископатията и гръбначните изкривявания

Остеохондрозата е отдавна известно и много добре изучено заболяване, но… до този момент няма открито ефикасно лечение.

Има обаче възможност да не се допусне развитие на болестта, както и нейните усложнения, включително дискова херния.

СКРИТИТЕ СИМПТОМИ

Неясно защо, сред хората остеохондрозата има репутацията на несериозна болест. Човек усети болки в гърба, наложи си гореща грейка, вземе една сауна и всичко отмине. Тези домашни средства, макар и полезни, помагат само бременно, но забавят посещението при специалист.

А още Хипократ е наричал гръбначния стълб закачалка за всички болести. В източната медицина и досега са на мнение, че от състоянието на гръбначния стълб зависи здравето на целия организъм, дори имат и поговорка за това: „Човек е млад толкова, колкото е гъвкав неговият гръбнак.

“Хората често недоумяват как така нищо не ги е боляло досега и изведнъж рязка болка не им позволява да помръднат. Не е изведнъж. Човек не осъзнава всяка болка.

Съществува определен праг на болката. Нашата нервна система се старае да ни предпази от по-слабите болки. Организмът се опитва сам да се справи с тях и не дава сигнали.

Дайте мнение и Вие тук!

Един от симптомите на начален стадий на остеохондроза е повишеният мускулен тонус.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2014/06/30/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

лечение на остеохондроза

Как да лекуваме коварната остеохондроза

По статистика мъжете, които боледуват от остеохондроза, много по-тежко понасят болестта, при тях много често …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *