Това са четирите най-чести причини за виене на свят и треперене

Съществуват различни причини за виене на свят – състояние, засягащо хора на различна възраст, но сред най-честите могат да бъдат посочени следните четири

1. Ниското кръвно налягане.
То е сред най-честите причини за виене на свят, тъй като рязкото падане на стойностите му предизвиква причерняване пред очите, изпотяване и ускоряване на сърдечната дейност. Препоръчва се в подобни случаи човек незабавно да легне в хоризонтално положение, както и да увеличи приема на течности. Много популярно и използвано средство е пиенето на айран със сол в него.

2. Световъртежът по време на път.

Неприятното прилошаване по време на пътуване с автомобил или друго превозно средство е много често срещано в по-ранна възраст, но при много хора този проблем се запазва и след това. В този случай главните причини за виене на свят са честите завои по пътя, съчетани с различните неравности по него, които довеждат до един общ дискомфорт. В този случай се препоръчва да се правят периодични почивки и обливане на лицето със студена вода за освежаване.

Препоръчително е също така човекът, който е уязвим от т.нар. автомобилна болест, да пътува на предната седалка, за да избегне неприятните симптоми.

3. Силно ограничителните диети.

причини за виене на свят

Съществуват различни причини за виене на свят и треперене

Те са и сред най-честите и широко разпространени причини за виене на свят. Това е така, тъй като ограниченият прием на калории и хранителни вещества понижава кръвната захар, а това на свой ред предизвиква световъртеж, треперене и обща слабост. Състоянието може да бъде облекчено чрез изпиване на някаква подсладена напитка, като например чай с мед, за да се повиши нивото на кръвната захар.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

4. Умората.
Тя също е една от най-разпространените причини за виене на свят. В този случай обаче е характерно, че неприятното състояние се проявява не веднага, а едва след няколко часа или чак на следващия ден – след нощния купон, напрегнатия работен ден или някакво физическо натоварване, предизвикващи световъртеж и обща отпадналост.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *