лекарство за зъбобол
Любима шега на зъболекарите е тази, че най-доброто лекарство за зъбобол е...оптимизмът

Най-доброто лекарство за зъбобол и болен зъб

Всяко лекарство за зъбобол ще е само временно решение на проблема

Kое е най-доброто лекарство за зъбобол? Болката в зъба винаги е неприятна, а в много ситуации може да доведе и до фатални последици. Когато човек изпадне в такова положение не може нито да се храни нормално, нито да приема течности. Даже и студеният въздух дразни чувствителния зъб.

Посещението при дентален специалист няма да ви се размине, но с какво да облекчите страданията си до тогава? Кое е най-доброто лекарство за зъбобол?

Ето няколко препоръки от нас против зъбобол:

– Верният ни във всеки един случай аспирин може да влезе в действие, а също така и сходно на него обезболяващо. Не се осланяйте обаче на мита, че таблетката трябва да се поставя върху венците, които болят. Приемайте го директно на всеки 4-6 часа.

– Може да облекчите болката с обезболяваща домашна “инжекция”. За целта задръжте над болния зъб глътка алкохол, която ще попие във венците и ще накара зъба да изтръпне.

– Карамфиловото масло също е ефективно средство, с което може да облекчите болката. Нанесете върху болния зъб няколко капки, след което подсушете с тампон – действието ще е мигновено.

– Ако полагате травмираното място с бучка лед 3-4 пъти дневно също ще си осигурите известно време спокойствие.

Дайте мнение и Вие тук!
лекарство за зъбобол
Любима шега на зъболекарите е тази, че най-доброто лекарство за зъбобол е…оптимизмът

И отново отбелязваме, че това са временни мерки срещу болката, които може да прилагате, докато получите помощ от стоматолог. Посещението на зъболекарски кабинет е неизбежно, освен ако не искате да рискувате задълбочаване на проблема си.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2010/04/28/10%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d1%83%d0%b7%d1%8a%d0%b1%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%bb/

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

температура

Кога да ни е страх от висока температура

Бързо сваляне без лекарства. Клизма. Компрес. Разтривка. Лекарства: Аналгин. Парацетамол. Нурофен. Аспирин. Свещички: Дафалган. Ефералган. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *