при световъртеж
При световъртеж е вероятно да се стигне до консултация със специалист

Как да реагираме при световъртеж? Какво да правим?

При световъртеж последната дума за състоянието ви ще има специалист

Какво да правим при световъртеж? Усещането, при което предметите се въртят около човек или той около тях, може да сполети всеки. Понякога това е симптом за заболяване, но доста по-често е признак за сериозна преумора на организма.

Особено ако е съпътстван от гадене и повръщане, бъдете наясно, че се нуждаете от пълен „рестарт“. Избягвайте прекомерната работа с компютър и опитвайте да давате почивка на тялото си.

Трябва да имате обаче и едно наум при световъртеж. Ако ви се случва често, има голяма вероятност това да предвещава сериозно заболяване като мозъчен инсулт. Консултацията със специалист е наложителна, за да може да локализира с конкретика проблема.

Ако световъртежът ви е еднократен, но твърде остър и продължителен, веднага е нужна намесата на „Бърза помощ“. В отделението по спешна неврология ще бъдат проведени специализирани изследвания, които да установят дали не сте застигнати от заболявания на централната нервна система и по-конкретно на вестибуларния анализатор.

при световъртеж
При световъртеж е вероятно да се стигне до консултация със специалист

При световъртеж може да бъде открита и друга болест като лабиринтит или болестта на Мениер, които представляват невъзпалителни заболявания. Опасно е, ако се окаже, че е засегнат и черепно-мозъчния нерв – нервус вестибуларис. Неговото увреждане също води до световъртеж.

Дайте мнение и Вие тук!

За да опитате да предотвратите подобни проблеми, осигурявайте всекидневно на тялото си известно време пълен физически покой. Не прекалявайте с компютрите, телевизията и четенето.

Вкарайте на организма си определен режим и правила, това ще ви е от голяма полза.

За Антон Василев

Прочети още

кавинтон форте 10 мг cavinton цена, противопоказания

Кавинтон: Мнения, цена, противопоказания. Форте 10 мг. или Вицетин?

Как действа Кавинтон Форте 10 мг. Той или Вицетин е по-добър? Мнения за лекарството, противопоказания, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *