Канап за болки в кръста. Конопен колан гарантирано спасява!

Как да се лекуваме с конопен колан или конопено въже, купено от близката аптека? Коносан против болки в кръста. Вързване на канап за отшумяване на болка. Мнения

Кошмарните болки в кръста, ставите и гърба не ви дават покой. Опитвате с хапчета, масажи, космодиск и всякакви препоръчани от медии, специалисти и събратя по болка съвети. А пробвахте ли вече канап за болки в кръста?

Защо действа конопеният колан?

Канап за болки в кръста: това някак не звучи сериозно. Ако беше толкова просто, за този болезнен проблем вече нямаше да се говори. Представата – да си завържеш на голо въженце от канап за болки в кръста, е смущаваща.

ВАЖНО! Има две прекрасни статии по темата ТУК: ♣ 1. Изпитани рецепти (с билки и други средства) за лечение на болки в кръста! ♣ 2. Вечната дилема при болки в кръста: Стара турска керемида или скалпел?

Демир бозан билки за бъбреци

Но цяр за болка търсим къде ли не, защо да не опитаме. Още повече, че идеята за нещо подобно, според реплики във форумите, се радва на народни практики.

Т.н. селски космодиск не е нищо друго, освен същото конопено въженце или коланче, което бабите в някои села са носили – и може би още носят – за да си пазят кръста.

Любопитна подробност – казват, че канап за болки в кръста се носи редовно от будистките монаси. Тази практика е популярна в Япония и някои други азиатски страни.

Обезболяващите функции на конопеното въженце си имат чисто научно обяснение. То е събрано в експозето на д-р Илия Биволарски от Медицинския университет в Пловдив (виж www.jivotizdrave.bg). Д-р Биволарски прави отпратка към бита на българите в миналото, когато конопената нишка редовно е била втъкавана във всекидневното облекло на предшествениците ни.

Обяснението за ефекта от канап за болки в кръста: власинките на конопената нишка разреждат статичното електричество, което се натрупва в тялото, и това действа обезболяващо. Освен това при продължително носене от нишката в тялото проникват микроскопични дози от полезните вещества, които конопът съдържа.

Конопени компоненти се използват при лекарствени продукти за глаукома, херпес и мигрена, при общообезболяващи средства. Доказано конопът има действие на дезинфектант, ефектите му са противовъзпалителен и антибиотичен. Третият момент от ползите при носене на конопен колан е от притискането на точно определени точки, чрез които се блокира усещането за болка.

Вълшебният канап за болки в кръста – оказва се – е нещо като панацея! Д-р Биволарски препоръчва конопен колан за лечение на артрозни болки в различни части на тялото, като обяснява какво значение има начинът и продължителността за носене на конопеното въже.

Видео №1: За лечението с конопено въже

За да има ефект, канапът за болки в кръста трябва да се носи поне месец и половина-два и да се сваля само при къпане. Не бива да се пристяга или да се поставя върху бенки и открити рани. (Текстът продължава и след видеото, провокиран от коментарите под публикацията.)

Когато те боли – опитваш какви ли не хапчета, процедури, бабини церове. Канап за болки в кръста: този целебен вариант днес става изключително популярен, дори специалните конопени коланчета вече имат шеговитото название “селски космодиск”!

канап за болки в кръста

Коланче от канап за болки в кръста? Може би…

Канап за болки в кръста и форумите!

След като сте пробвали болкоуспокояващи, противовъзпалителни, физиотерапия, мазила и минерални бани, лечебна кал и гимнастика – накрая стигате неизбежно до канап за болки в кръста!

Читатели на lekar.bg живо се интересуват как да си набавят такъв лечебен колан от коноп и дори умуват дали ще им върши работа саморъчно изплетен с канап от железарския магазин. Ето няколко автентични коментара по темата:

 • Ивелина Иванова: “Аз в къщи си имам канап – не мога ли да пробвам с него или трябва да си го купя? Искам да попитам и още нещо-моят син имаше усукване на коляното преди година и сега от време на време се подува и го боли. Дали Коносан ще помогне?”
 • Савка Кисьова: “Обикновен дюлгерски канап се продава в железарските магазини или в магазините за строителни материали. Въженцето можете да си го оплетете самички като „плитка“ от три или повече нишки. Дължината му според обиколката на кръста Ви с добавена дължина колкото да можете да го връзвате и развързвате спокойно. Имах близка роднината, която го ползваше и ми е казвала че й помага много живя до 87 год. Канапът непременно трябва да е конопен.”
 • Мария Минкова: “Помага!”
 • Милчо Йорданов: “Как се закупува???”
 • Теодора: “Откъде може да се купи?”

Читателят Стоян Иванов уверява, че е ползвал лечебен колан от коноп за болки в кръста и това наистина помага; сега вече г-н Иванов е посветен в механизма, по който действа конопеният колан.

Два са въпросите, които вълнуват форума – след като е ясно, че има ефект от носенето на колан от канап за болки в кръста. Първо- дали е възможно всеки сам да си направи и ще има ли ефект, и второ – как да се закупи патентованото изделие на д-р Биволарски “Коносан”.

Да си направим сами коланче

канап за болки в кръста

Канап за болки в кръста е само едно от приложенията на растителната нишка

Канапът или конопената нишка е древно откритие на човечеството. Малко хора знаят, че това е едно от първите растения, опитомени от човека в епохата на неолита.

От конопена нишка са били изработвани дрехи за китайските владетели; ризите на кралските особи в Европа са били изтъкавани от коноп и лен, описват от zdravosloven.com.

Знаете ли, че от коноп могат да се правят хартия, горива, модули за строителството, да се пречиства почвата от токсини и да се възстановява биоравновесието в зони с наранена екология?!

Конопът е бил една от редовно отглежданите култури в българските села. Грубите дрехи от “кълчища” в съзнанието на по-възрастните българи са белег на сиромашия – но всъщност конопът и произведените от него продукти и изделия притежават уникални свойства.

Оказва се – на първо място – че дрехите от коноп играят ролята на своеобразна броня срещу болести; съдействат за закаляване на тялото и поддържат имунната система.

Съвременните изследвания сочат семената от коноп като великолепен източник на Омега-3 и Омега-6 ненаситени мастни киселини. Добавянето на обработено конопено семе в храните подобрява вкуса и действа като антибиотик.

Всичко това накуп трябва да ни подскаже, че великолепното растение коноп при всички случаи носи полза за човешкото здраве. Може би конопеното коланче, изплетено по бабешки, няма да има ефекта на научно проектиран и доказан атрибут, но какво пречи да опитаме: още повече, че носенето на колан от коноп е позната профилактична практика в традициите на много народи.

Завързаната на кръста връв и дори парче от конопено въже едва ли е само декоративен детайл или практично решение за придържане на гащите!

Още за лечебното действие на канапа

канап за болки в кръста

Канап за болки в кръста – евтино и сигурно!

Направете си труда да поровите в мрежата и ще откриете както обяснението на въпроса, така и пътя, по който човек може да се снабди със специално изпитания конопен колан “Коносан”.

Неговият създател, д-р Илия Биволарски разкрива пред jivotizdrave.bg начина, по който се осъществява лечебното действие на въпросния колан от канап за болки в кръста. Очевидно е важно какви нишки се подбират и как се сплитат, за да се активира коланът от канап за болки в кръста.

Според медика конопът позволява на тялото да се освободи от натрупаното статично електричество, а при докосването на нишките до кожата от канапа се отделят компоненти, които редуцират усещането за болка. Увиването на колана върху болезнените точки действа по принципа на акупресурата.

Любопитно е това, че силата на колана от канап за болки в кръста е до момента, в който “рошавите” власинки се изгладят. Първите контакти с конопеното творение не са от най-приятните, защото коланчето се носи на голо – за да има лечебен ефект. След това се свиква и в рамките на месец и половина – два болката отслабва и отшумява.

Видео №2: Как се прави колан от коноп

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

23 коментара по “Канап за болки в кръста. Конопен колан гарантирано спасява!

 1. Обикновен дюлгерски канап се продава в железарските магазини или в магазините за строителни материали. Въженцето можете да си го оплетете самички като „плитка“ от
  три или повече нишки. Дължината му според обиколката на кръста Ви с добавена дължина колкото да можете да го връзвате и развързвате спокойно. Имах близка роднината, която го ползваше и ми е казвала че й помага много живя до 87 год.Канапът непременно трябва да е конопен.

 2. Аз в къщи си имам канап-не мога ли да пробвам с него или трябва да си го купя?Искам да попитам и още нещо-моят син имаше усукване на коляното преди година и сега от време на време се подува у го боли.Дали Коносан ще помогне?

 3. Здравейте, всички 🙂 Направихме продължение на статията за болки в кръста и я дописахме отдолу: http://wp.me/p4DMr5-3M9

  Там ще намерите отговорите на всичките си въпроси. Ще се радваме, ако получим още коментари по темата. Благодарим ви!

  Нищо няма да оставим неотговорено!

 4. Napravih si kolanche ot kanap,koito se prodava v agroaptekite.Pitam-tova ot konop li e?Pitam-sled kato se nosi mesec i polovina-celebno li e da se nosi po-dulgo vreme.Pitam-vliae li vurhu izkustvena metralna klapa? Blagodaria za predstoiashtite otgovori.

  • Здравейте, Стефанка! Принципно думата „канап“ идва от думата „коноп“, но днес далеч не всеки канап е от коноп. Дали това е така, по-скоро вие трябва да кажете. Иначе да, ако канапът ви е от коноп, всичко е окей. И няма да влияе върху изкуствена метална клапа, а само върху болки в кръста. Всичко добро!

 5. Вярна и точна и информация! Куланчето наистина помага! Плетеш на една кука единичен синджир!

 6. Важно е какви нишки се подбират и как се сплитат, за да се активира коланът от канап за болки в кръста. Затова е по-добре да си купим патентованото изделие, вместо да правим опити сами да си изплетем.

 7. Изплетох си сама от три нишки, нося го само един ден и нямам никаква болка! Малко боде отначало като вълнена блуза на голо, но се свиква. Защо трябва да се сваля при къпане?

 8. Здравейте,каква е цената на този лечебен канап и как може да се закупи?

 9. Aма какви хора сте от къде да си купят канап!Марсианци.Канапа е произведен от коноп. Наи-здрави са дрехите произведени от коноп и лен,Тези дрехи не запотяват.

 10. Честно казано не ми се вярва с канап да облекча болките, н може при някой да действа. Не споря! Лично на мен за дископатията ми помогна това

 11. Уважаеми приятели,
  Направете го! Това е лек без пари! Отдавна страдам от болки в кръста и по протежение на десния крак.Болката е почти постоянна, но търпима . Просто е станала хронична.Имам дискова протрузия на три нива.Какво ли не съм пробвала, но облекчение то е било за малко. Като цяло съм тома неверни, но реших да пробвам въженцето. Отидох до най близката железария и си купих конопен канап за 1.6 лв.Ще се опитам да опиша начина, по който го направих
  Много е лесно, стига да можете да плете те плитка.И така, първо се измерва талията и към числото се прибавят още 30 см.Отрязват се 9 бр. канапа с необходимата дължина./талия плюс 30 см./Вземат се 3 бр.и се връзват на възел в единия край.Същото правим и с останалите две тройки канапа. Вече сме готови да започнем плетенето на плитката/колана/Трите двойки се завързват на в ъзел в края, който бяха вързани отделните тройки. Ще попитате, защо се слагат три по три канапа, а не само три, които са достатъчни, за да се изпиете колана.Отговора е много прост.По този начин се получава по широко коланче. Започва ме да плетем, като е МНОГО ВАЖНО ПЛЕТКАТА ДА НЕ Е СТЕГНАТА! По този начин коланчето остава плоско, а не на бубуни, които да ви обиват. След като го изплетете и в този край връзвате възел. По този начин вашия колан е готов за ползване.На мен цялата процедура ми отне около 15 мин.Само след няколко часа почувствах облекчение. Просто не мога да повярвам! Решила съм да го нося редовно, пък да видим какво ще стане! Желая успех на всеки, който реши да пробва!

 12. Аз също не вярвах,но Действа-вече съм с него и разказвам на всички!

 13. Не знам дали е правилно, но аз си изплетох цял колан , обокнивенна плетка(лицева и опакова страна) , широк около 10 см и дълъг, колкото талията. Така ми е по удобен. Направих си и връзчица, но много се мести от движенията и дрехите.Въпроса ми е дали по този начин ще действа правилно.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *