Чешмяната вода е химическа бомба със закъснител

Пречистената вода лекува алергия, тази от чешмата ги предизвиква

Лекуване на алергия с вода. Водата лекува, но само ако е чиста. От чешмите много често тече някакъв ужас. Пречистете я!

Алергията се превърна в бич на нашето време.

Хората, страдащи от нея, трудно се справят с дерматита, екземите и другите прояви и вече не вярват в способностите на медицината.

В последно време обаче се появиха обнадеждаващи научни статии за влиянието на водата върху алергичните заболявания.

Речната и езерната вода съдържат много феноли. Това са вещества, които влизат в състава на дървесината, торфа и всякакви растителни остатъци в почвата. Те придават на водата леко кафеникав цвят.Фенолите са отровни за дървесния бръмбар, но за човека не са толкова опасни.

Когато такова чуждо вещество попадне в кръвта, нашият организъм отделя антитела, които се съединяват с фенолите и ги правят водоразтворими. След това обезвреденото вече вещество се изкарва чрез бъбреците. Когато водата във водопроводната мрежа се хлорира, фенолите се превръщат в безцветни хлорфеноли, които потичат от нашите чешми.

Но най-лошото е, че при кипене двата хлорфенола се съединяват и се получава диоксин. Това са крайно токсични хлорорганични молекули. Те не преминават във водоразтворимо състояние, а това означава, че не могат да се изкарат от организма. Тези отровни частици блуждаят из кръвта, докато не заседнат някъде.

И в зависимост от това, къде са заседнали, възниква един или друг вид алергия.

Хлорорганичните вещества, попадащи в нашия организъм с питейната вода, са мастноразтворими. Това означава, че се натрупват с течение на годините в мастната тъкан.

А през пролетта, когато се стопят снеговете, от реките и езерата потичат още много отровни химикали, с които се обработва земята. Тези вещества постъпват във водопроводната вода. Хлорирането с нищо не им пречи, защото филтрите не ги задържат.

Цялата тази химическа мръсотия се натрупва в голяма доза и се изхвърля навън чрез различни кожни проявления.Дори алергията по отношение на яйца и шоколад се провокира от постоянното постъпване на хлорни организми от водопроводната мрежа. И чак след това може да се засили от някаква храна.

“Фигурин

ПИТЕЙНАТА ВОДОПРОВОДНА ВОДА НАМАЛЯВА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЖИВОТА

Водопроводните станции още повече замърсяват водата. Водопроводните тръби са от желязо. Освен това водата се хлорира и се обработва с алуминиев сулфат. Така тя се оказва 20 пъти по-мръсна от чистата кладенчова и изворна вода.

Но на всички ни е ясно, че водата трябва да се чисти, за да се избегнат холерата и дизентерията. Получава се затворен кръг – холера и дизентерия няма да се появят, затова пък след 20 години ще нарасне смъртността от рак.

Звучи отчайващо, но учените са направили и други открития, което им дава основание да твърдят, че питейната водопроводна вода е един от основните фактори, влияещи на продължителността на човешкия живот. За 60 години човек изпива поне 60 кубически литра вода – около две цистерни. И ако тази вода съдържа отпадъци, мръсни съставки, тя преминава през нашия организъм. И естествено, това не остава без следа.

Всички виждаме всеки ден мръсните следи, които остават по стените на чайника или тенджерите, в които е вряла вода. При това остава не само бяла карбонатна утайка, но и кафеникава. Тези химически отпадъци се натрупват по нашите кости, кръвоносни съдове и капиляри.

Дайте мнение и Вие тук!

ПРИГОТВЕТЕ СИ САМИ ЧИСТА ВОДА ЧРЕЗ ЗАМРАЗЯВАНЕ

За да бъдем здрави, трябва да разберем, че е необходимо организмът ни да приема само чиста питейна вода.Но всички сме наясно, че едва ли някъде е останала такава. Затова трябва сами да си я пречистваме.

Въглените филтри са добри, но изчистват само органичните вещества, а металите остават.

Има и по-ефикасни очистители, но те са прекалено скъпи и едва ли всяко домакинство може да си ги позволи. Съществува един много лесен и напълно достъпен метод, при който водата се изчиства от излишните примеси и става 30 пъти по-чиста. Ето как става това:

Предния ден водата се преварява, изстудява се до стайна температура и се налива в тенджера. Замразява се така, че една трета част от водата в тенджерата да остане незамръзнала. По законите на физиката в леда не попадат примеси, защото структурата на леда изхвърля от себе си излишните молекули, а обхваща само водните.

Той първо се образува около стените на тенджерата, а мръсната вода остава в средата.

Вечерта с нож се пробива средата и се излива незамръзналата вода, която е събрала в себе си всички примеси.

След това за по-голяма сигурност останалата заледена вода се облива с малко гореща, за да изчезнат и полепналите по леда примеси. След това се оставя ледът да се разтопи по естествен начин.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Al3

Алергозан – лечебни свойства и приложения

Можем ли да разчитаме на алергозан, ефективен ли е продуктът при алергичен ринит. Форми на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *