билки-за-запек
Използвайте билки за запек при проблеми

Най-известните билки за запек

Съществуват доста ефикасни билки за запек, не се колебайте да ги използвате при нужда

билки-за-запек
Използвайте билки за запек при проблеми

Запекът е състояние на храносмилателната система, което може да сполети всеки. Начинът на хранене е в основата на появата му, а ако бъдете застигнати от фекално задръстване, не забравяйте, че съществуват много ефикасни билки за запек. Диагнозата и ненавременно взетите мерки може да наложат и по-тежко лечение, но в повечето случаи, страдащите се опират само на народната медицина.

Решихме да ви покажем пет от най-полезните билки за запек, които ще разрешат проблемите ви.

Зелен чай

Зеленият чай влие положително върху метаболизма и помага за пречистването на организма. Няколко чаши дневно ще помогнат oсезаемо за неразположението в стомаха ви.

Алое

Сред най-известните билки за запек попада и алое. Ефектът му е много силен и може да имате едно наум за него. Дължи се на сока от листата на растението му. Важно е го приемате в умерени количества, тъй като може да доведе до силни дразнещи симптоми.

Лен

Дайте мнение и Вие тук!

Лененото семе също се слави с добри качества, които го превръщат в сигурно слабително оръжие срещу запека. Съдържа вещества, активизиращи секрецията и двигателната функция на храносмилателната система. При консумацията му не се отчитат болки и колики.

Живовлек

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Желателно за живовлека е да се приема под формата на чай, макар че може да го откриете и като таблетки. Билката има силно слабително действие и е сред емблемите на народната медицина срещу запек.

Ревен

Когато говорим за билки за запек не бива да подминаваме и ревена. Препоръчва се за децата, а действието му се усеща до 10-ина часа след консумацията. Не нарушава апетита и стимулира нормалното храносмилане.

За Антон Василев

Прочети още

Лечение на запек при деца с бабини рецепти

Бабини рецепти за запек при деца. Какво да пия за разхлабване? Народна медицина

Кои са най-добрите бабини рецепти за запек при деца. Много възрастни също се питат „Какво …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *