гъбички по ноктите
Билколечението дава ефект срещу гъбички по ноктите, но е продължително

Масло от риган и мащерка срещу гъбички по ноктите

Неприятните гъбички по ноктите наистина могат да изкарат човек от кожата му!

Обикновено човек се опитва да се справи сам с проблема, но скоро се отчайва и оставя нещата с надеждата проблемът да отмине сам, като по чудо.

Доста хора препоръчват различни народни рецепти срещу гъбички по ноктите. Съветите са на пръв поглед елементарни, но знае ли човек – може би действат? Ефективни ли са оцетът, хлебната сода, сокът от лук, маслото от риган?

Следващите рецепти за лечение на гъбички по ноктите до една са изпробвани, дали са ефект, но дали и при вас ще се случи това – не се знае, докато не опитате. Препатили жертви на въпросните гъбички по ноктите препоръчват третиране с масло от риган. Сайтът framar.bg препоръчва третиране на ноктите с малки количества масло, което има антисептично и противомикотично действие. Намазват се с малък тампон или клечка за уши както болните, така и здравите нокти. Процедурата се повтаря три пъти на ден. Количеството не бива да е повече от 1-2 капки; по-безопасно е билковото масло да се смеси с малко зехтин. Специалистите предупреждават, че алтернативното лечение на гъбички по ноктите продължава средно три месеца. Подобен ефект дават лавандуловото, кедровото, карамфиловото и маслото от чаено дърво. Според практикуваното алтернативно лечение оздравяващ ефект може да се постигне чрез настойки с лайка или репей.

Ето и една рецепта за лечение на гъбички по ноктите с мащерка: 300 грама свежа мащерка се накисват в около 300 милилитра домашна ракия в стъклен съд. Билката кисне две седмици, след което от обогатената течност се топят тампони и се намазват проблемните места. Това се прави два пъти дневно, след като ходилата са измити със сапун и добре подсушени.

гъбички по ноктите
Билколечението дава ефект срещу гъбички по ноктите, но е продължително

Ако нямате доверие в тези варианти, ориентирайте се към Шол-системата за лечение на гъбички по ноктите. Там става дума за научно доказани етапи в лечението; пет пили за еднократна употреба, препарат и схема за употреба се продават в комплект. Не е евтино. Системата препоръчва изпиляване на заразения нокът и постъпателна обработка с лекарствен продукт в 7 последователни дни. Тази лечебна фаза се повтаря в 4 поредни седмици. Следва защитната фаза, която изисква обработка на ноктите с медикамента веднъж седмично в продължение на 9 месеца.

Дайте мнение и Вие тук!

Ще трябва доста да почакате, докато се убедите в успеха на вашата война срещу неприятните гъбички по ноктите. Вероятно си струва. Проверете!

Гъбички по ноктите: причини, симптоми, лечение

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Vitamin E Podpomaga Nervnata Sistema

Витамин Е – ползи и предозиране

За какво е полезен? Храни с витамин Е. Ампули. Капсули. Цена. Дневна доза и предозиране. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *