лечение на брадавици
Билките помагат за успешно лечение на брадавици

Народно лечение на брадавици (рецепти)

Всеки ще признае, че брадавиците са напаст неприятна и че да се справи с тях човек не винаги е лесно. Сайтът www.100trav.com предлага рецепти за изпитани средства от народната медицина с уверение за тяхната безопасност и ефективност. Ако се интересувате от народно лечение на брадавици, това е за нас.

Преди да предприемете лечение на брадавици с отвари или настойки, не пропускайте да се консултирате с дерматолог. Има случаи, в които лечителската самодейност може да ви причини сериозни здравословни проблеми. Така че – първо питайте, после пипайте! Ето я и подборката от рецепти за лечение на брадавици:

Най-простото нещо във всяко лечение на брадавици е всекидневно да ги намазвате с прясно изцеден сок от зелена, кисела ябълка. Това се прави до момента, в който тъканта на израстъка се умъртви и след къпане може да се отстрани.

Счукайте три скилидки чесън, залейте ги с малко вряла вода и оставете кашичката да престои един час. Следващото лечение на брадавици изисква да мажете всеки ден проблемното място.

Мажете всеки ден брадавицата със сок от билката змийско мляко. Внимавайте капките да не попаднат върху здрав участък на кожата: този сок има висока киселинност и изгаря. Това е класическо лечение на брадавици по народному.

С пипетка вземете няколко капки 6-процентен разтвор и капнете върху брадавицата 1-2. За да не засегнете кожата наоколо, вземете парче анкерпласт, изрежете дупчица и залепете върху обработваното място. Брадавицата ще може да се третира, а лепенката ще пази кожата от оцета. Правете тази процедура за лечение на брадавици в продължение на пет дни. Друг вариант – мажете брадавиците със сок от прясно откъснато стебло или лист от глухарче.

Дайте мнение и Вие тук!

Вземете корите на два лимона, накълцайте ги и ги залейте в буркан със 100 мл 6-процентен оцет. Оставете сместа да престои седмица, като всеки ден раздрусвате добре буркана.

лечение на брадавици
Билките помагат за успешно лечение на брадавици
Накрая прецедете и налейте настойката за лечение на брадавици в стъклена бутилка. Държи се в хладилник и се намазва всекидневно брадавицата, докато тъканта й се умъртви.

Ако ви тормози брадавица върху пръстите на ръката, сипете килограм сол в найлоново пликче и пъхнете вътре проблемния крайник. Разтъркайте през плика тази ръка със свободната, все едно се сапунисвате, и след няколко минути се освободете. Третираната ръка не трябва да се мокри около три часа. Правете това лечение на брадавици два пъти на ден докато не забележите, че кожата започва да се лющи. Заедно с нея трябва да падне и брадавицата.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Как да се отървем от розов лишей?

Розов лишей. Ефикасно лечение с крем, кислородна вода и хомеопатия

Как да се отървем от розов лишей? Ефикасно лечение с цинков крем, кислородна вода, хомеопатия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *