целулит
Целулит: победата над него е и въпрос на хранене

Виж храните, с които се работи срещу целулит!

Дерматология и индустрия ръка за ръка усилено произвеждат какви ли не продукти, които да ни спасят от целулит. Но противодействието срещу кошмарния целулит може да е преди всичко въпрос на хранене! Ето пет храни, които спасяват от портокалова кожа – т.е. от целулит.

* Добавяйте всеки ден ленено семе към обичайната си храна.

Лененото семе съдържа много ненаситени мастни киселини Омега-3 – един от най-добрите агенти за овлажняване на клетките и насищането им с течност. Преодоляната сухота на клетката подпомага възстановяването на клетъчната мембрана и постепенно редуцира белезите на целулит. Лененото семе освен това насърчава образуването на колаген.

* Използвайте желатин за еластичност на кожата.

Желатинът съдържа аминокиселините глицин и пролин, които подобряват здравината и еластичността на кожата, правилния растеж на коса и нокти и защитата на имунната система. Това е наистина суперпродукт, защитаващ от целулит.

* Открийте ламинариите.

Тези кафяви водорасли съдържат висок процент полезни съставки, включително йод, който е важен за щитовидната жлеза. Отклоненията в нейните функции водят до трупане на наднормено тегло и поява на целулит.

* Изпивайте 10 чаши вода всеки ден.

Колкото повече течности има в организма, толкова по-добре работи той. Водата е за предпочитане пред всяка друга течност. 10 чашки може да ви се струват твърде много, но според доста учени мъжкото тяло се нуждае средно от три литра вода на денонощие, а женското – от 2.2 . Водата изкарва от организма токсините, които се натрупват в повърхностните слоеве на кожата и правят неприятния целулит по-агресивен и видим.

Дайте мнение и Вие тук!

* Свикнете с белия чай.

Той тушира разрушаването на колагена и еластина в тялото, а деструктивните процеси помагат на всеки целулит.

целулит
Целулит: победата над него е и въпрос на хранене

Ако внимателно проанализирате чудодейните рани и напитки ще се уверите, че набавянето им не е трудно и че достъпът до всяка от тях не изисква особени усилия. Дори водораслите са достъпни по множеството обекти за здравословни продукти. Проблемът не е в достъпа, а в необходимостта от променена философия на храненето. Въпросът не е да постигнеш временен ефект в битката с омразния целулит – а да поддържаш организъм в добро здраве.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Ето подробно описание на 20-те основни симптома на посттравматичния стресов синдром. По-долу ще поговорим и за симптомите на явлението шок.

Шок и посттравматичен стрес. Симптоми

Ето подробно описание на 20-те основни симптома на посттравматичния стресов синдром. По-долу ще поговорим и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *