лечение на язва с билки

Може ли изцяло да се излекува язвата, има ли лекарство?

Аз съм на 41 години и имам язва на стомаха. Приемала съм много лекарства, но така и не се излекувах. Чух, че сега вече има лекарство, което помага на човек да се справи завинаги с тази болест. Вярно ли е това? Какво бихте ми препоръчали вие?

Язвената болест на стомаха и дванадесетопръстника представлява хронично рецидивиращо заболяване, склонно към прогресиране. Когато язвата се обостри, въвлича в патологичния процес и други органи и системи от храносмилателния тракт.

Язвата е едно от най-разпространените заболявания на храносмилателната система. Но не можем да приемем, че то е окончателно изучено.

В днешно време причините за тази болест могат да бъдат много и различни – хронични заболя-вания на стомашно-чревния тракт – гастрит и панкреатит; бактерии; наследствени фактори; нарушена дейност на хипофизата и надбъбречната жлеза; употреба на някои лекарствени препарати, особено аспирин и др.

Няма да пропуснем да споменем вредата от тютюнопушенето, нарушения режим на хранене, употребата на спиртни напитки и стреса. С оглед на тези многообразни вредни фактори, лечението е комплексно и въздейства на причините на заболяването.

По отношение на медикаментозното лечение, международните стандарти включват в комплекса препарати, влияещи на киселинността на стомашно-съдържимото, антибиотици, антибактериални средства, които се приемат по една седмица по схема. След потискане на инфекцията се предписват по-леки препарати за по-продължителен прием.

Дайте мнение и Вие тук!

Но, за съжаление, никога досега е нямало и все още не е открито универсално лекарство за лечение на язвена болест.

Погледнете и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2007/07/16/%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B2%D1%8F%D1%89%D0%B0-%D1%8F%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Болен стомах, симптоми. Меню, болести. Кой лекар ще помогне?

Болен стомах, симптоми. Меню, болести. Кой лекар ще помогне?

Как разбираме, че имаме болен стомах? Кое примерно меню е добро за справяне с проблема. …

2 Мнения

  1. СТАНИСЛАВ СЕРАФИМОВ

    На 45 г. съм.Преди 20 г. попаднах на един странен доктор от град Ракитово,който с две инжекции подкожно в корема ми излекува язва колкото 50ст.След лечението си направих гастроскопия и…чудо-стомахът и дванадесетопръстника ми бяха ,като на бебе.Докторът беше на възраст и не зная дали жив човека,но се говореше,че имал дъщеря в Пловдив.Та мисълта ми е,който търси намира.Казва се доктор Раев и всички в Ракитово го познаваха.Който изпратих при него,той се излекува.Дано да е оставил на някой съставките.Успех!

  2. АЗ ДО СЕГА НЕ ЧУХ НЕ ПРОЧЕТОХ И НЕ ВИДЯХ ЧЕТЕЗИ ИЛИ ОНЕЗИ ЛЕКАРСТВА ЛЕКУВАТ ДАДЕНА БОЛЕСТ. ОЧЕРТАВА СЕ ЧЕ НИТО ЕДНА БОЛЕСТ НЕМОЖЕ ДА СЕ ИЗЛЕКУВА ОКОНЧАТЕЛНО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.