Кой алкохол е полезен за здравето, кога и колко?

Първо добре е да се уточни, че „полезен“ може да бъде само качественият алкохол. И малкото алкохол. Иначе със сигурност бавно или бързо се отдалечавате от здравето.

Червеното сухо вино е добър антиоксидант.

То забавя процеса на стареене, както и образуването на холестеролови плаки. Освен това прочиства кръвоносните съдове и изхвърля свободните радикали. А сега за количеството. Допустимият здравословен максимум е 150 грама. Най-добре е да пиете вино през обедните часове, но не заедно с яденето.

Идеалният вариант е чаша вино между първото и второто ястие, а не на празен стомах. За разлика от червеното, бялото вино е приятно на вкус, но не притежава изразени полезни свойства.

Производителите на бира убеждават потребителите, че тази напитка е богата на витамини, защото съдържа дрожди и защото хмелът подобрява перисталтиката на червата и понижава риска от сърдечни заболявания. Но това си е чиста реклама.

Специалистите не смятат, че е здравословно да се пие бира. Те препоръчват нейното използване като средство за изплакване на косата, за маски, за изчистване на кожата и за изхвърляне на токсините от организма. Ето как става това. Вземете си в банята бутилка бира. Първо, Навлажнете тялото си с нея и след това разтрийте със сол. Веднага ще започне процес на детоксикация, порите ще се отворят и ще излезе всичката излишна влага.

Демир бозан за безсъние

Независимо, че бирата не е с висока калоричност, тя много бързо се усвоява от лигавицата на стомаха, прониква в черния дроб и потиска процесите на храносмилане. В резултат на това храната се преработва и усвоява по-бавно. Това е причина и за „биреното коремче“.

Вижте и ТОВА:

Алкохолизъм: кое е ефективното лечение

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *