изпотяване

Изпотяването е симптом за високо кръвно

Терминът «болестно състояние» не е случаен, тъй като само по себе си високото кръвно налягане е симптом, който може да съпътства различни заболявания.

Но то може да се проявява и самостоятелно, без да е обусловен от друг болестен процес.

Този тип артериална хипертония е по-разпространен и се нарича есенциална артериална хипертония. Според най-новите проучвания от повишено кръвно налягане страда средно 1 от всеки 4 души от зрялото население.

Вижте повече подробности по темата “изпотяване”:

  1. в материала “Как да се справим с прекаленото изпотяване“,
  2. а също и “За прекомерното изпотяване има много причини“.
  3. Важен текст по въпроса е и “Как да преборим неприятното изпотяване под мишниците?
  4. и особено “Прекомерно изпотяване – това болест ли е?“. Подготвени сме в тази област!

изпотяванеС нарастване на възрастта заболяването става все по-разпространено, докато в по-млада възраст и при децата и подрастващите то е значително по-рядко.

Обезпокоителен е обаче фактът, че напоследък статистиката отчита съществена тенденция към нарастване разпространението на артериалната хипертония в по-млада възраст, дори при децата и подрастващите.

Повишеното кръвно налягане е един от основните рискови фактори за развитието на сериозни сърдечносъдови заболявания, които днес са една от основните причини за болестност и смъртност.

Нерядко болестта е наричана «тихият убиец», тъй като може да съществува години наред, без да са налице симптоми и без страдащият да знае за нея, докато не се появят сериозни, дори животозастрашаващи усложнения.

Дайте мнение и Вие тук!

За щастие съвременната медицина успешно се справя с проблема “повишено кръвно налягане” – то се установява чрез достъпни и лесни методи и може да бъде нормализирано трайно чрез различни мерки.

Лекар.БГ е доста подготвен по темата за високото кръвно и изпотяването. Този материал, който четете, обаче не е от най-добрите и задълбочените. Можете да погледнете по-горе линковете в жълтенкавото каре за други, по-хубави текстове за изпотяването.

А по темата за високото кръвно проследете този линк. Разработката, към която той води, се чете от над 5100 души всеки месец. Те също така са започнали и да коментират и да дават ценни съвети. Включете се и вие!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Кога се прави коронарография?

Кога се прави коронарография, къде и как? Цена. Колко време продължава?

Кога се прави коронарография? Колко време продължава? Къде и на каква цена? Видео как се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *